Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Вільхівці" впевнено перепливли "Боржаву" (ФОТО)
13:52
"Вільхівці" впевнено перепливли "Боржаву" (ФОТО)
Про двобій, який для місцевих фанів дав більше запитань, ніж відповідей, читайте далі.

Хоча фаворитом цього протистояння й були гості, та «Боржава» в цьому сезоні легких прогулянок на своєму полі майже нікому не дозволяла. Двобій розпочався на зустрічних курсах, однак гострішими при цьому були підопічні Юрія Бучка. Найактивніший із них Апіян вже на 2-й хвилині заробив право на пенальті, який ударом у правий кут реалізував Фіцай – 1:0. Саме цей швидкий гол суттєво вплинув на психологічний стан підопічних Фірки, яким не вдавалось завершити свої численні атаки взяттям воріт.

Через дві хвилини Апіян ударом головою над поперечиною замкнув навіс із правого флангу. На 13-й хвилині Арчі, як лагідно називають Апіяна партнери, вже пробив зі штрафного удару в обвід стінки в правий кут. Погайда в падінні відбив. Ще через п’ять хвилин змістовною атакою по центру відповіли річкові. На її завершенні опинився Куцкір, який влучно пробив ближче до правої стійки. Ковач намагався взяти круглого в руки, та той зрикошетив і полетів йому за спину. На щастя для гостей м’яч оминув стійку з зовнішнього боку.

На 21-й хвилині господарі знову прорвались по центру, за активних дій Батрина, Куцкіра та Ганчича. Останній із них продерся крізь двох опонентів і намагався дістати круглого в повітрі буквально перед самим носом у воротаря, та на якусь мить не встиг і Ковач ліквідував небезпеку.

Через дві хвилини Фіцай заробив право на штрафний, на завершенні атаки правим флангом. Апіян ударом-прострілом поцілив у ближній кут. Воротар відбив перед собою й на м’яч набігали кілька гравців, однак голкіпера підстрахував Кузьма, який у пожежному режимі виніс круглого. Та вже в наступній атаці гості досягли свого. Кардач отримав м’яч в сорока метрах від воріт і віддав на Фіцая, а Василь пройшов трохи вперед і віддав на правий фланг на тезку Терпака, а той прострілив на лінію воротарського майданчика. Габору залишалось із вбивчої позиції вколотити м’яч у лівий кут – 2:0.

Та навіть після цього господарі продовжили йти вперед і мали кілька нагод забити хоча б раз. На 34-й хвилині на завершенні атаки правим флангом зі зміщенням до центру з 18-ти метрів пробивав Батрин. Воротар зреагував.

Та найкраща можливість у першому таймі була через три хвилини, коли Батрин прострілив із правого флангу на дальню стійку. Там був Ганчич, та Віталій навіть не витягнув ногу, щоб дістати цей м’яч, не кажучи вже про стрибок у шпагаті, який майже гарантовано завершився би взяттям ближнього кута, від якого досить далеко перебував Ковач. Таке невикористання нагод гравцями «Боржави» ще більше додало впевненості підопічним Юрія Бучка, які надалі довго не дозволяли створювати щось подібне біля своїх воріт.  

На старті другого тайму річкові по інерції намагались йти вперед, та час-від-часу наражались на гостріші контрвипади суперника. На завершенні однієї з таких Бабич прострілив з лівого флангу в центр штрафного майданчика на Апіяна, а Артур віддав ще правіше на Габора. Василь поклав круглого повз руки голкіпера точно під праву стійку й оформив дубль – 3:0.

Після цього взяття воріт довжанці продовжили йти вперед, та наступна більш-менш суттєва загроза воротам Ковача сталась тільки через тринадцять хвилин.  Ганчич опинився на завершенні атаки по центру й у боротьбі з Бенком пробив над поперечиною. Ще через хвилину навіс із кутового Куцкіра ударом головою в лівий кут завершив Шандра. Ковач у падінні відбив і з другої спроби заволодів м’ячем.

На 81-й хвилині Каганець замкнув простріл із правого флангу точним ударом із 25-ти метрів, та голкіпер зреагував і на цей постріл. Через чотири хвилини гості могли довести рахунок до непристойного. Навіс із лівого флангу на дальній стійці ударом головою в падінні в ближній кут замкнув Габор. Погайда в падінні відбив. Ще через дві хвилини на лівій стійці воріт «Вільхівців» опинився Фулей, та Івану опоненти так і не дали пробити з 3-4-х метрів, зберігши розгромний рахунок.    

«Вільхівці», з допомогою таких колективів як довжанці, потихеньку починають долати синдром виїзного поля, та наступний гостьовий матч буде набагато важчим. Навіть нічия в Середньому буде за честь для підопічних Юрія Бучка. Що стосується «Боржави», то її гравці втратили свою досить непогану нагоду здобути очки. Реально подібний шанс у них знову з’явиться аж у 19-му турі в домашньому сусідському дербі проти «Оболоні». 
 
 
Арбітр – Іван Грубінка
Асистенти – Вадим Шварц та Крістіан Ліб
Делегат ФФЗ – Василь Попович

с. Довге, стадіон «Боржава-арена», + 28 градусів, ясно, 500 глядачів
 
«Боржава» Довге – «Вільхівці» – 0:3
 
Голи: Фіцай, 3, Габор, 28, 56.
 
«Боржава»: Михайло Погайда, Юрій Кузьма, Іван Штефко, Іван Бурч, Віктор Ганчич, Юрій Каганець, Віталій Сурмач, Юрій Куцкір, Віктор Ловга, Ярослав Батрин, Ярослав Кертис.
Запасні: Ярослав Шандра, Іван Фулей, Василь Шандра, Михайло Якуб, Василь Кертис.
Тренер – Василь Фірка.

«Вільхівці»: Іван Ковач, Володимир Товт, Мирослав Скрип, Михайло Матяш, Василь Терпак, Андріан Бабич, Василь Фіцай, Іван Куцин, Володимир Кардач, Василь Габор, Артур Апіян.
Запасні: Михайло Бенко, Йосип Бессага, Ігор Солодовник.
Тренер – Юрій Бучок.
 Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua» 
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1111 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: