Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Виноградівський «Севлюш» - срібний призер обласного чемпіонату 2015 року
00:03
Виноградівський «Севлюш» - срібний призер обласного чемпіонату 2015 року
Здолавши у нелегкому поєдинку команду з Поляни виноградівці зуміли на фінішній прямій обігнати «Дийдо» та завоювати срібні медалі.

Виноградівський «Севлюш» - срібний призер обласного чемпіонату 2015 року Та все по черзі. Для команди «Севлюш» вояж до Поляни носив надпринциповий характер. Аби сподіватися на завоювання срібних медалей їм в обов'язковому порядку потрібно було обігрувати свого опонента і очікувати приємної звістки з Ужгорода (перемоги господарів над «Дийдо», а відповідно й оформлення чемпіонства). За інших обставин підопічні Івана Білака фінішували б тільки треті. Але все, що залежало безпосередньо від них самих - виконати були просто зобов'язані.

Виноградівці розпочали матч вкрай активно. І уже на 2 хвилині вийшли вперед. Розіграш кутового і вивірена верхова передача у штрафний майданчик. На якусь мить голкіпера випередив на другому поверсі Мирослав Мудра.

Проте не довго раділи гості. Уже на 7 хвилині полянці вирівняли рахунок. Чи то удар, чи то простріл з правого флангу дістався ніг Віктора Мондика, який миттєво другим дотиком переправив м'яч у ворота - 1:1.

На полі, відверто, вирували не дитячі пристрасті. Часом було навіть дуже жорстко. Вболівальники, як це часто буває, тільки підливали масла у вогонь.

У середині першого тайму могли вийти вперед гості за рахунок небезпечного пострілу далеко з-за меж штрафної. За таких погодних умов впоратися з подібними ударами голкіперу доволі складно, але цього разу він зіграв надійно і перевів на кутовий.

На 38 хвилині дуже близькими до голу були вже полянці. Стандарт поблизу штрафного майданчика. Відстань досить пристойна, але оборонець господарів Василь Лібак наважився на удар. Невеликий рикошет, і тільки стійка врятувала ворота від вірного голу.

Проте відразу у наступній атаці виноградівці покарали господарів за змарнований момент. На 34 хвилині атака лівим флангом завершилася сильним прострілом у карну зону, де оборонці «Поляни» самі ж занесли м'яч у ворота - 1:2.

Опісля пропущеного голу полянці не знітились і всіма силами намагались відновити паритет ще у першій половині гри. Найгостріший епізод був за участі Олександра Кошелі, який непогано пробивав з дальньої дистанції, але на місці був воротар.

За невеликої переваги виноградівських футболістів, як у грі, так, зрештою, і в рахунку команди пішли відпочити.
Другу сорокап'ятихвилинку цікавіше та завзятіше розпочали полянці. Але і виноградівці не думали відсиджуватись у захисті. У центрі поля обрізався Пахомов і ця помилка ледь не стала фатальною, але після удару Мирослава Мудри команду врятував голкіпер.

Через кілька хвилин перевіряв пильність полянського кіпера вже Артур Вайда. Проте записати своє прізвище на табло не вдалось.

Доволі спірний епізод виник у штрафному гостей. Футболіст «Поляни» прокидав м'яч і начебто був збитий. Рефері не повірив, і, схоже, мав рацію.

У паралельному матчі «Ужгород» впевнено перегравав «Дийдо», тому виноградівці віддавали останні сили на футбольному полі, аби тільки утримати переможний результат, який гарантував би їм срібні нагороди чемпіонату.

Не втримали. Надто вже наполегливими були сьогодні футболісти «Поляни». На 75 хвилині після удару гравця господарів м'яч влучив у руку одного з оборонців. Пенальті. Холоднокровна реалізація одинадцятиметрового у виконанні Василя Лібака і мрії про срібло виноградівців поволі почали згасати.

Принаймні так вважала більшість присутніх. А от футболісти «Севлюша» довели, що гідні називатися претендентами на найвищі нагороди. Як не дивно, переможний гол на рахунку Юрія Чонки, якого впродовж цілого матчу активно провокували місцеві вболівальники. А дарма: одного з кращих футболістів сезону краще не гнівати. Щодо самого взяття воріт, то варто відзначити чудовий розрізний пас Юрія Мешко, який, власне, і вивів плеймейкера на побачення з кіпером.

А вже на 88 хвилині виноградівці поставили жирну крапку у цьому протистоянні. Вихід тет-а-тет з воротарем успішно використав Борис Ковня. 2:4 - виноградівці на зубах виривають перемогу у Поляні.


Стадіон «Поляна», 600 глядачів

«Поляна» - «Севлюш» 2:4

ГолиПахомов, 34, Лібак, 74 (пен) - Мудра, 2, Мондик, 7 (а/г), Чонка, 82, Ковня, 88.

Поляна: М. Безик, Д. Чубірка, А. Русин, В. Мондик, В. Лібак, О. Кошеля, О. Пахомов, І. Головнич, С. Сокач, Р. Лебович, Є. Острович
Запасні: С. Головнич, О. Соломко, С. Овчаров, І. Ропонич, В. Лакатош
Тренер: В. Ропонич

Севлюш: В. Гринишин, М. Мудра, Д. Ребрик, С. Шопота, В. Чейпеш, Ю. Чонка, А. Ломага, О. Міца, Р. Гобона, Ю. Мешко, В. Вашкеба
Запасні: В. Козар, Д. Жуков, Є. Андрух, М. Ляхович, В. Панюта, Б. Ковня, А. Вайда
Тренер: І. Білак
Олександр КУРТА
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1129 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: