Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Вища ліга: Підсумки першого кола
11:43
Вища ліга: Підсумки першого кола
«Поляна», «Середнє», «Оболонь», «Севлюш».

Пропонуємо до Вашої уваги підсумки вищої ліги після першого кола. Четвірка найкращих: «Поляна», «Середнє», «Оболонь», «Севлюш».

Абсолютним чемпіоном першого кола майже за всіма показниками стала «Поляна». Вона має стовідсотковий результат як на виїзді, так і в рідних стінах. За рахунок цього полянці очолили таблицю після 3 туру і наростили запас міцності від найближчого переслідувача майже до трьох перемог.

Причому у таблиці виїзних результатів у полянців – 12 очок із 12-ти можливих (різниця голів – 11:2) випередили найближчих переслідувачів «Севлюш» та «Середнє» на ті ж 8 очок. Різниця м’ячів виїзних матчів «Поляни» є трохи кращою від її ж різниці в домашніх поєдинках (9:1 у 3 іграх). І це при тому, що сім інших команд у своїх 24-х гостьових двобоях забили разом тільки 15(!) голів. Полянці поступились за різницею м’ячів тільки «Середньому» (11:1 у 4-х іграх) у таблиці домашніх результатів. Нагадаємо, що сама «Поляна» у виїзному матчі з середнянцями не пропустила жодного (!) м’яча. Ще одним досягненням є рекордна виїзна перемога першого кола над воловецькими «Карпатами» – 5:1.

У таблиці домашніх результатів «Поляна» з 9-ма пунктами з 9-ти можливих стала другою (1-е місце за втраченими очками), услід за «Середнім», що має на одну гру більше і випередило підопічних Михайла Кондрі тільки за згаданою вище різницею голів.

Команді належать майже всі найкращі серед клубів вишки позитивні серії, більшість з яких до того ж залишаються діючими на 2 коло: семиматчева серія перемог, шестиматчева серія перемог із різницею в 2 голи і більше в 2-7 турах, двоматчева серія перемог із різницею в 4 голи і більше в 6, 7 турах, чотириматчева серія виїзних перемог в 1, 2, 4, 6 турах, три матчева серія виїзних перемог із різницею 2 голи і більше в 2, 4, 6 турах.

Деякі їх позитивні серії ділять перші місця з умовними конкурентами за золото: триматчева серія домашніх перемог з різницею в 2 голи і більше в 3, 5, 7 турах.

На срібну сходинку першого кола в останній момент застрибнуло «Середнє». Команда здобула доволі непоганий показник у домашніх матчах – 9 очок із 12-ти можливих (різниця голів – 11:1) (1-е місце за набраними та 3-є за втраченими пунктами) та трохи скромніший на виїзді – 4 балами з 9-ти можливих (2:2) (3-є місце за здобутими і втраченими очками). Підопічним Михайла Іваниці, щоб розкрити весь свій потенціал, потрібно щось робити із психологічним налаштуванням на виїзні матчі.

Клуб створив ряд позитивних серій, які втім не стали абсолютно найкращими. Відзначаємо тільки діючу триматчеву серію домашніх перемог із різницею в 2 голи і більше. Особливо вразила перемога з рекордною в цьому сезоні різницею над «Карпатами» – 6:0.

Такого показника вдалось повторити тільки полянцям. Непоганими є ще кілька досягнень: триматчева серія перемог у 2-5 турах, чотириматчева безпрограшна серія в 2-5 турах, двоматчева безпрограшна виїзна серія в 2, 4 турах. Ложкою дьогтю в бочці меду стала двоматчева безвиграшна виїзна серія в 1, 2 турах, яка на кілька тижнів залишила клуб за межами провідної трійки. Саме цій серії завдячує відставкою Вадим Дьордь.

Бронзовою стала «Оболонь», яка отримала цей успіх завдяки домашньому стовідсотковому показнику – 9 очок з 9-ти можливих (4:0) (3-є місце за набраними та 2-е за втраченими очками). Таке стало можливим завдяки діючій триматчевій серії домашніх перемог в 3, 4, 6 турах, яку повторили полянці та середнянці. Саме після 4-го та 6-го турів клуб із Хуста щоразу піднімався на найвищу для сере другу сходинку.

Значно гіршими були справи хустян на виїзді – 3 пункти з 12-ти можливих (1:6) (4-е місце за набраними та 6-е за втраченими очками). Єдиний виграний ними поєдинок у Довгому виглядає як виняток із правила, який дозволив створити триматчеву серію перемог у 2-4 турах. Правилом є діюча двоматчева серія виїзних поразок у 5, 7 турах, кожен з етапів якої щоразу давав зрозуміти, що золото знаходиться дуже далеко від столиці «Карпатської України».

Четверте місце дуже міцно застовпив за собою «Севлюш», який несподівано важко грав вдома. На зміну двоматчевій серії домашніх перемог з різницею в 3 голи і більше в 1, 2 турах, під час якої виноградівці очолювали таблицю, прийшла двоматчева діюча на друге коло домашня безвиграшна серія в 4, 7 турах. Загалом у рідних стінах виноградівці набрали 7 очок із 12-ти можливих (10:5) (4-е місце за здобутими та втраченими очками).

Порівняно непогано «Севлюш» проявив себе на виїзді – 4 бали з 12-ти можливих (4:4) (2-е місце за здобутими та втраченими очками). На зміну двоматчевій безвиграшній виїзній серії в 3, 5 турах прийшла діюча двоматчева виїзна безпрограшна серія в 5, 6 турах. До негативу команди також відносимо триматчеву безвиграшну серію в 3-5 турах, яка опустила клуб з 2-го місця в середину таблиці. До відносного позитиву записуємо триматчеву безпрограшну серію в 5-7 турах, яка не дозволила мукачівським та воловецьким конкурентам вигризти четверте місце.

Євген Свищо для Lobda.at.ua


Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 741 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: