Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Вище голови не стрибнеш
12:35
Вище голови не стрибнеш
«Дийдо» путівку до фіналу заробило у Вільхівцях

«Дийдо» путівку до фіналу заробило у Вільхівцях

У цьому поєдинку фаворит очевидний – ФК «Дийдо». Я не буду порівнювати першу лігу через призму Сходу й Заходу. Я не буду говорити навіть про перемогу у зимовій першості. Я скажу виключно про тренувальний процес. Підопічні Гіді його дотримуються строго, Цірика – ні.

Перша хвилина зустрічі. Ференц Барта бив зі стандарту. До воріт так метрів 20. Голкіпер Юрій Пахомов у карколомному стрибку витягує м’яч з ближнього кута. А вже на 3-ій пас із глибини поля і Олександр Розман відкриває рахунок. 0:1. На 13-ій хороший удар наносить Роланд Антал. Вище воріт. «Дийдо» обрало домінантну позицію і притиснуло вільхівецьких футболістів до рідного штрафного. Щоправда через 2 хвилини господарі могли відновити паритет на табло. Спочатку пробиває Іван Лева. Захисник виносить м’яч майже з лінії воріт. Згодом на побачення Юрія Славіка витягнув Анатолій Гаврилешко. Повз стійку. Ще через дві ледь не обрізались захисники Вільхівців, плюс невдало на виході зіграв Юрій Пахомов. Поталанило. А на 19 хвилині Юрій Мотрин, який став героєм чвертьфінального матчу-відповіді (зрівняв рахунок з Поляною в доданий арбітром час), міг забити красень-гол. Захисник наважився на удар метрів із 22. Юрій Славік витягує м’яч під поперечиною. Цікава гра на нас чекала й далі. Арбітр Райда, поки на висоті, хоч його антропометрія залишає бажати кращого. Він бачив усе і всюди. Головне, він готовий психологічно.

На 25 хвилині Ференц Барта робить блискучий прохід правим флангом і пасує на вільного Розмана. Слабенько. Голкіпер, який один залишився на стражі власних воріт, вийшов переможцем. Через чотири знову небезпечно атакують гості. Стандарт майже з центру поля від Ференца Барти і удар від Розмана. Знову вище. «Дийдо» усе ж забиває заслужений другий гол. Барта знову, рейдуючи правим флангом, з гострого кута, скоріш за все, віддавав пас, та влучив у дальній кут. 2:0. Ференц – професор, себто доктор футбольних наук. Вільхівці програли центр поля. За 5 хвилин до закінчення основного часу «Вільхівці» заробляють перспективний штрафний. Б’є досвідчений Апіян. Сильно і по центру. Славік відбив м’яч перед собою. Два нападники програли багатоборство з Юрієм. До слова, у «Дийдо» знову два гравці на лаві запасних. Але сьогодні вони грали з досвідченим захисником Олександром Пакошом. Він був королем верхової боротьби в і на підступах власної карної зони. «Дийдо» було кращим. На другій доданій до основного часу арбітром хвилині Барті міг відзначитись дублем. Голкіпер господарів покинув свої володіння і Ференц бив з гострого кута. На допомогу підопічним Цірика прийшла ближня стійка.

Другий тайм «Вільхівці» програти права не мали. Більше того, вони помчали вперед. Допоки пауза скажу, арбітрів сьогодні критикували і вільхівецькі і дийдівські уболівальники. Про молодого Райду сказали навіть те, чого він сам не знав. Підсумок – вони провели матч на «відмінно». Це я наперед забігаю. Забіг трохи, бо спочатку Шопа, 2-ий асистент, підняв пасивне положення «поза грою». За мить не сигналізував арбітру про порушення правил. Та на 61-ій хвилині прострільна передача зліва і Розман на табло малює 3:0. Він забив головою. «Дийдо» забивати вже не хотіло, а «Вільхівці» не могли… На 85 хвилині міг бути гол престижу. Володимир Дербак опинився навпроти воріт, щоправда перебував у положенні «поза грою». Лялюк не фіксує офсайд, а нападник не забиває. Усе чесно. «Дийдо» натомість забиває 4 гол. Чобо Переш увірвався у штрафну лівим краєм і забив. Під ендшпіль матчу Райда призначає пенальті у ворота гостей, який реалізовує Дербак.


Арбітри: Михайло Райда – рефері
Михайло Лялюк – 1-ий асистент
Тарас Шопа – 2-ий асистент
Делегат матчу – Георгій Жбора

Стадіон Вільхівців (оцінка - 3)
500 вболівальників

«Вільхівці» - «Дийдо» 4:1

Голи: Володимир Дербак (90+) - Олександр Розман (3, 61), Ференц Барта (33), Чобо Переш (88).

Вільхівці: Пахомов, Токарь, Мотрин, Левя, Матяш, Куцин, Апіян, Фіцай, Ломага, Гаврилешко, Курта.
Заміна: Гісем, Горський О., Менджул, Січ, Балог, Дербен, Габор.
Тренер – Цірик М.

Дийдо: Славік, Пакош, Береш, Кохан, Качов, Антал, Куцкір, Переш, Барта, Кемень Ч., Розман.
Заміна: Парада, Егреші.
Тренер – Гіді І.

Попередження: Матяш – Качов, Кемень, Пакош.

Вилучення: не було.

Віталій Біровчак

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1119 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: