Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Вишківська вікторія над білоцерківською
19:53
Вишківська вікторія над білоцерківською
Або як господарі здобули перемогу в першому матчі сезоні.

Або як господарі здобули перемогу в першому матчі сезоні.

«Вишково» - «Вікторія-Лнс» (Біла Церква) – одне з центральних дербі Східної Зони обласної першості. Минулоріч дорослі команди розмістились поруч в турнірній таблиці. А юнаки Рахівщини дочасно святкували чемпіонство. Тож основна інтрига, передбачали експерти, збережеться до поєдинку старших. Відверто, даремно.

Забігаючи наперед, голів у протистоянні юнацьких колективів ми так і не побачили. Та говорити, що матч був нецікавим – не сказати нічого. І вишівські, і білоцерківські футболісти на першу в сезоні гру налаштувались по-бійцівськи. До бою справа усе ж, на щастя, не дійшла, але штовханину ми побачили. За що рефері Василь Зайтлер справедливо нагородив агресорів гірчичниками. У такий спосіб, примусовим холодним душем охолодив їх не зовсім спортивні емоції. Щодо гольових нагод, то двічі господарі опинялись навпроти воріт суперника. Один раз точності забракло, в іншому – вдало грає голкіпер. Білоцерківські футболісти, ні, не подумайте, задніх не пасли, але якихось особливо гострих моментів я не пригадую. Як підсумок, 0:0. Результат по грі. А от результат команд дорослих не по грі точно. Він повинен бути значно більшим.

На 1-ій хвилині перший стандарт отримала нагоду пробити «Вікторія». До воріт, правда, метрів 35, але м’яч летить значно вище над поперечиною. Уже на 3-ій арбітр Назар Дьордь штрафний призначає на користь «Вишкова». М’яч від стінки прямує на корнер. Подача з кутового – і захисник ледь не зрізає м’яч у власні ворота. Це був перший дзвін перед громом у володіннях «Вікторії». Наступний пролунав на 7 хвилині, тоді Михайло Мокан дивом не влучає в рамку воріт. Вище. Удару він наносив із 7 метрів. Наступний гольовий епізод від «Вишкова» не забарився. Він був рівно через 60 секунд. Іван Лендєл б’є з такої ж дистанції як і Мокан, та м’яч цього разу оминувся зі стійкою. Тоді президент команди господарів Карло Сойко, який був неподалік мене, зазначив: «Це поганий знак». Щось у цьому та й було, команда і згодом не могла реалізувати ряд гольових моментів, але все ж бажаного, хоч і мінімально результату, досягла. До слова, авторами голів стали саме Мокан і Лендєл. Співпадіння..? Не думаю. На 11-ій хвилині той же Михайло наносить дальній удар, знову і знову вище. На 17-ій уже білоцерківські футболісти могли відкрити рахунок. Після пасу зправа Юрій Марінчан головою відправив м’яч голкіперу в руки. Через 6 хвилин Лендєл із ..2 метрів б’є, здогадуєтесь, вище.

На 26-ій прекрасну нагоду транжирять гості. Якуб Дан наносить удар з лінії воротарського майданчика і тут овацій заслуговує голкіпер. Василь Русин удар парирує. Далі було зміщення гри у центр поля. Та наступний гольовий епізод створюють також футболісти «Вікторії». Це була 44 хвилина гри. Подачу з кутового головою замикає Юрій Нан. Воротар знову рятує команду від вірного голу. Під завісу першого тайму, нарешті, гол. Господарі відзначились завдяки грубій помилці гостей. Захисник команди останніх у межах власного штрафного майданчика ногою б’є не по м’ячу, а по нозі суперника. В цьому епізоді бездоганно розібрався рефері Дьордь і призначив 11-метровий удар. Пенальті успішно реалізовує Іван Лендєл. 1:0.

На 50 хвилині «Вікторія» рахунок могла зрівняти, а от про вікторію над суперником думати було марно. Василь Штефан пробивав із гострого кута, м’яч пройшов повз дальню стійку. А через 7 хвилин господарі подвоїли перевагу. Дивний гол був. Михайло Мокан пробив зльоту, але здається коліном, з-за меж штрафної. Захисник зрізає м’яч у власні ворота. 2:0. На табло могли загорітись і 3:0. Віктор Зейкан на побачення запросив голкіпера Михайла Товта. І коли ворота залишились порожніми, Віктор влучає в поперечину. 70 хвилина зустрічі і в штрафному «Вікторії» пожежа. 4 гравці «Вишкова» виходять на трьох захисників. З першим ударом Товт упорався, з другим – не довелося. Позаяк Лендєл б’є вище. Далі ми бачили ще один сейв голкіпера, допомогу стійки і дальній удар від Юрія Нана. Останній став голом престижу для Білої Церкви. 2:1.

Дебют у футбольному сезоні 2015 року, відверто, вдався. Зі святом, колеги!


Стадіон - «Колос» (оцінка поля - 4)
350 глядачів

Арбітри:
Рефері – Назар Дьордь
1-ий асистент – Василь Зайтлер
2-ий асистент – Михайло Жіга

«Вишково» - «Вікторія-Лнс» 2:1

Голи: Іван Лендєл (+45), Михайло Мокан (57) – Юрій Нан (85)

Попередження: Віктор Зейкан (46, небезпечний напад), Данієль Барна (53, небезпечний напад) - Михайло Товт (42+, неспортивна поведінка), Санду Бокоч (75, небезпечний напад), Юрій Нан (90, неспортивна поведінка)
Віталій Біровчак

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 856 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: