Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Вісім до одного
15:11
Вісім до одного
Про те, як два колективи з першої ліги створили щось дивовижне у кубку, з огляду на їх минулорічні результати, дізнавайтесь далі.

Вісім до одного
Пам’ятаючи яким потужним у 2018-му році був колектив із Нижнього Коропця, що тоді створював досить дієву конкуренцію грандам першої ліги з Іванівців та Бобовища, та бачачи які суттєві прогресивні зміни відбулись у складі «Колоса» з Ракошина, я очікував на дуже бойовий матч із великою кількістю боротьби в центрі та мінімумом нагод. Навіть серія пенальті, з огляду на те, що грали по факту на нейтральному полі з навіть трохи більшою кількістю прихильників села імені Коропів, видавалась досить можливою. Та вочевидь, після здобуття чергових бронзових нагород у команди з Південної Мукачівщини щось пішло не так із тренувальним процесом, бо хоча й зберегли кістяк складу, та протягом матчу виглядали, м’яко кажучи, безпорадними проти хвиль атак суперника, який на їх фоні здавався ніби з якоїсь еліти закарпатського футболу. Певну опозицію попервах намагались створювати хіба Герцуський, Мкртчян, Олберт та Трухан, та їх сил було замало. Тут у нагоді цьому колективу може стати класичний вислів Валентина Слюсара одразу після виїзного матчу його «Севлюша» в Кубку аматорів України в Миколаєві: «Надо что-то менять!»
 
Старт матчу не віщував нічого жахливого для жодної з команд. Уже на першій хвилині Мкртчян опинився в чужій карній зоні й унаслідок боротьби з суперником прийняв горизонтальне положення, однак обійшлося без порушення. Через дві хвилини подача з кутового Герцуського з правого флангу на дальній край штрафного майданчика, звідки Васильєв пробив головою, та над поперечиною. Ще через п’ять хвилин перша досить гостра, щодо завершення, атака від ракошинців. Сінкін віддав по лівому флангу на хід Горському, а Олександр сильно пробив, та полетіло в пів-метрі над поперечиною.
 
На п’ятнадцятій хвилині Горський пройшов по лівому флангу й віддав на лівий край штрафного майданчика на Сінкіна. Юрій пройшов до ближньої бокової лінії воротарського майданчика й прострілив на ділянку перед штрафним майданчиком на Обдирка. Євген прицільно й підступно пробив, та все ж знову трохи вище поперечини. Через дві хвилини атака віялом зліва направо у відповідь. Монда виконав навісний удар-подачу. Кілька партнерів намагались замкнути, та не дотягнулись і м’яч полетів над поперечиною, над дальнім лівим кутом. Далі хвилин десять тривала позиційна боротьба.
 
На двадцять восьмій хвилині відбулась небезпечна й якісна подача з кутового з правого флангу від Герцуського на центр штрафного майданчика. Манчик метрів із дванадцяти потужно пробив головою, та супернику пощастило, що круглий полетів лівіше від воріт, бо в іншому випадку Йовбаку було б важко парирувати цей удар. Через три хвилини відбувся постріл Сороки з лінії штрафного майданчика. Рикошет від захисника й м’яч низом підступно полетів у сантиметрах біля правої стійки. Моісеєнков стрибав, та не діставав і в цьому епізоді йому відверто пощастило. Ще через дві хвилини Горський та Яцина не порозумілися в своєму штрафному майданчику й Іван Йовбак міг із лівого краю воротарського майданчика підправити, та на щастя для його тезки по прізвищу не добіг до того м’яча.
 
На тридцять сьомій хвилині нова атака правим флангом. Монда віддав на Герцуського, та проти Олександра порушили правила. Сам постраждалий подав із цього стандарту, та ракошинці відбились, щоб у відповідь відкрити рахунок за наслідками наступу лівим флангом. Яцина виконав простріл із лівого краю воротарського майданчика, а Маринець намагався винести м’яч із кількох метрів, та при цьому зрізав у власні ворота – 1:0. Одразу атака «баш-на-баш» правим флангом зі зміщенням до центру й удар із вбивчої позиції Манчика повз ліву стійку, і це на щастя для Йовбака, який не міг парирувати цей м’яч. Ще через хвилину Яцина заробив право на штрафний удар із лівого флангу, а Чубірка пробив із цього стандарту й влучив у ближній кут. Моісеєнков відбив і з другої спроби забрав до рук. Та далі й він був безсилий, коли після подачі Яцини з кутового з лівого флангу на дальній край воротарського майданчика, Олег Афанасьєв головою ідеально підправив круглого в сітку – 2:0.
 
Через три хвилини опоненти заробили й непогано розіграли штрафний. Монда віддав на Герцуського, а Олександр подав у штрафний майданчик, де захисник зрізав у напрямку своїх воріт, та Йовбак вчасно опинився першим на шляху м’яча, бо Олберт був готовий додати його в сітку, та тільки порушив правила проти Кирила.
 
Другий тайм почався з помилки захисту й Сінкін, з передачі Кохана, влучив у дальній лівий верхній кут – 3:0. Через дві хвилини атака правим флангом у відповідь, після подачі Чубірка зумів винести м’яч, та Мкртчян підхопив і влучно низом пробив метрів із вісімнадцяти. Йовбак відбив цей постріл ногою. Ще через три хвилини штрафний виконали ракошинці. Сорока пробив влучно в дальній лівий кут, та хрестовина воріт врятувала суперника від голу. Далі Кохан пробив із десяти метрів у правий кут, замкнувши подачу з правого флангу – 4:0. Потім мабуть набридло все, що відбувалось, Монді, бо в звичайній ситуації в чужому штрафному майданчику він зіграв у ногу Логойди й побачив перед собою червону смужку.
 
Ще через чотири хвилини нова атака Ракошина. Кохан отримав м’яч у чужій карній зоні й міг пробивати метрів із восьми або віддавати пас на Снікіна, й обрав другий варіант, та проти Юрія вдало відіграв воротар та захисник нижньокоропівців. Далі Герцуський увірвався на правий край штрафного майданчика й заробив право на пенальті. Трухан із позначки пробив у правий нижній кут. Йовбак вгадав напрямок, та не дістав – 1:4.
 
Морщук ударом з меж штрафного майданчика досить швидко повернув попередню різницю в рахунку – 5:1, а після цього нова атака по центру й Яцині дали двічі пробивати. Якщо перший його постріл воротар зумів парирувати, то далі Дмитро додав круглого в правий кут – 6:1.
 
Через сім хвилин удар-відчаю Фенчака, що намагався влучити з лету метрів із сімнадцяти після непоганої передачі Олберта, та вище воріт. Ще через чотири хвилини Герцуський виконав штрафний метрів із двадцяти семи ударом-прострілом влучив у рамку. Йовбак парирував правіше від себе, щоб партнери Олександра, які підбігали, не змогли додати м’яч у сітку. Далі Морщук вдало віддав на Сінкіна й Юрій ударом в ближній лівий кут спрямував круглого в сітку повз воротаря – 7:1.
 
Довершила все атака віялом, коли Ковбин промчав по правому флангу й віддав лівіше на Логойду, а Юрій передав на лівий край штрафного майданчика на Куцкіра. Михайло підправив м’яч точно під ближню стійку – 8:1. Райда дав фінальний свисток одразу після завершення дев’яностої, бо фани «Нижнього Коропця» вимагали зупинити це «побиття стомленого лежачого». «Ракошино» крокує далі в Кубку Закарпаття до більш конкурентних матчів.
 
 
Арбітр – Михайло Райда
Асистенти – Тарас Шопа та Іван Біров
Делегат ФФЗ – Іван Попович
 
27 квітня, с. Нижнє Солотвино, штучне поле «Термал Стар», ясно, + 20 градусів, 100 глядачів
 
«Колос» Ракошино – «Нижній Коропець» – 8:1 (2:0)
 
Голи: Маринець, 38 (автогол), Трухан, 63 (з пенальті) – Олег Афанасьєв, 43, Сінкін, 46, 84, Кохан, 56, Морщук, 69, Яцина, 72, Куцкір, 86.
 
«Колос»: Кирило Йовбак, Євген Обдирко (Юрій Логойда, 46), Юрій Сорока (Артур Морщук, 53), Юрій Сінкін, Станіслав Кохан (Олександр Лазар, 80), Дмитро Яцина (Василь Ковбин, 80), Дмитро Чубірка, Олександр Горський (Василь Ремета, 72), Михайло Куцкір, Олег Афанасьєв (Андрій Афанасьєв, 72), Анатолій Богович.
запасні: Степан Кундрик.
тренер – Іван Фізер.
 
«Нижній Коропець»: Дмитро Моісеєнков, Віктор Гей, Владислав Васильєв (Василь Сабов, 64), Артур Маринець, Василь Монда, Іван Йовбак, Олег Олберт, Генріх Мкртчян (Сергій Данашевський, 73), Дмитро Манчик, Олександр Герцуський, Михайло Трухан (Іван Фенчак, 77).
запасні: Мілан Кіштулинець, Ігор Гарапко, Віктор Смагін.
старший тренер – Віктор Гей.
 
Вилучення: Монда, 58 (друга жовта за грубий фол проти Логойди).
 
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 820 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: