Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » «Витязь» сенсаційно вилетів із кубка (ФОТО)
21:15
«Витязь» сенсаційно вилетів із кубка (ФОТО)
Єдиним футбольним центром на Мукачівщині, де 22-го березня відбувся поєдинок 1/16 фіналу кубка Закарпаття з футболу стало село Бобовище.

Єдиним футбольним центром на Мукачівщині, де 22-го березня відбувся поєдинок 1/16 фіналу кубка Закарпаття з футболу стала виноробна столиця району – село Бобовище.

Це говорить про те, що місцеві меценати вкладають кошти не тільки у виноградники, а й у фізичне загартування молоді. Команда є грозою авторитетів району останнього десятиліття – «Нового Давидкова», «Нижнього Коропця», «Ракошина» та «Чинадієва». У минулому році клубу вдалось досягти нового статусу – фіналіста кубка району, що дозволило представляти його у другому за престижем турнірі Закарпаття.

На першій стадії бобовищанцям довелось змагатись із представником Ужгородщини «Витязем» із Концгазо, який за підсумком чемпіонату Закарпаття 2014 року опинився серед 16-ти кращих клубів області. Та цього разу проти маститого стронгмена з Ужгородщини боролось ще й місцеве поле, яке було мяко кажучи не дуже рівним як з огляду на статус турніру. Інтриги додавав і той факт, що на обласні змагання місцевих повів екс-тренер чемпіона Закарпаття 2013 року «Метеора», що з Пістрялова, Іван Ковач. Сам поєдинок пройшов у рівній боротьбі з перемінною територіальною перевагою одного з колективів: у першій половині трохи краще виглядали господарі, а в другій – гості.

Початок першого тайму пройшов за територіальної переваги господарів, які прагнули приголомшити суперника стрімкими атаками з використанням швидких флангових півзахисників. Суперник знижував темп іноді навіть ціною фолів та жовтих карток. Гострота від виноробів йшла переважно зі стандартів. Уже на 2-й хвилині під час атаки правим флангом місцеві отримали право на штрафний з 35-ти метрів. Герц з точки завдав гарматного пострілу, та мяч полетів поруч з лівою девяткою воріт Ваша. Через чотири хвилини новий стандарт вже з лівого краю. Цього разу Герц пробив точніше у нижній ближній кут. Воротар у стрибку зовсім трохи не дотягнувся до мяча, та його врятувала стійка, від якої мяч зрикошетив у поле. На добивання підбіг Клочанко, та пробив повз стійку. Ще через чотири хвилини першого удару завдали гості, які завершили атаку правим флангом зі зміщенням до центру ударом з 30-ти метрів від Ревти. М’яч полетів повз ліву стійку. На 13-й хвилині навіс Сороки зі стандарту з лівого флангу на правий край воротарського майданчика мав замикати Герц, та його нога на якийсь дециметр розминулась із мячем.

У середині тайму ініціативою вже володів «Витязь», який знайшов слабинку у лівому краї захисту і заробив кілька небезпечних стандартів та аутів. Аути в британському стилі, навіть на дальній край штрафного майданчика, вдавались Микитишину, який шукав центрфорварда Лабу, та того щоразу випереджали захисники або Підгорянський. На 24-й хвилині Пінковському і компанії нарешті вдалось завдати влучного удару, коли Бокотей зі стандарту з правого флагу виконав навіс у штрафний майданчик на голову Микитишину. Андрій пробив по центру. Воротар відбив. За мить суперники діагональною передачею з лівого флангу на правий край штрафного майданчика виводили Русина на якісну ударну позицію з пяти метрів, та того на якусь мить випередив Ваш. Ще після одного удару з 40-ка метрів від Фекете на 27-й хвилині мяч полетів повз стійку.

У кінці тайму знову активізувались господарі. На 31-й хвилині Клочанко на завершенні атаки правим флангом вирізав діагональ на лівий край штрафного майданчика на Качура, який був за якісь шість метрів від воріт. Та Іван, перебуваючи перед порожнім кутом воріт, на якусь мить розминувся з мячем. Через пять хвилин перспективна атака виноробів із використанням обох флангів завершилась хоча й влучним, та несильним ударом в лівий кут від Сороки. Воротар зреагував. У «Витязя» певну гостроту внесла активність Скрипа, який виконував непогані навіси з флангів та при нагоді пробивав, Микитишина, який продовжував вкидати шалені аути, та Лаба, який шукав позицію для удару. На 40-й хвилині останні двоє були близькими, щоб змінити рахунок на свою користь. Після вкидання Микитишиним аута з лівого флангу на лінію воротарського майданчика, Підгорянський невдало зіграв на виході. Цим скористався Лаба, який прицільно пробив. Воротар не без зусиль зреагував на цей постріл.

Початок другого тайму пройшов за відчутної переваги гостей. Ваш переважно відпочивав, а Підгорянський та його партнери по захисту працювали в поті чола. На 47-й хвилині Микитишин знову вкинув аут, та захисники винесли мяч. Через дві хвилини на завершенні атаки по центру Ревта вивів на ударну позицію з 15-ти метрів Лабу. Прицільний удар в правий кут від Михайла відбив воротар. На 53-й хвилині, під час атаки лівим флангом Микитишин заробив стандарт, а Скрип ударом-навісом з точки спрямував мяч під поперечину. Підгорянський не без проблем перевів на кутовий.

У середині тайму «Герц і компанія» перехопили ініціативу. Спочатку Герц на 63-й хвилині хорошим ударом головою замкнув навіс із кутового від Русина. Воротар не реагував на цей постріл, та на його щастя круглий полетів у пів-метрі над поперечиною. Через три хвилини Ріхард Шольз пробив повз праву стійку. Ще через дві хвилини, під час атаки «Бобовища» по центру зі зміщенням до правого краю, Грубінка побачив поштовх від одного із захисників гостей у спину Крістіану Кізману і вказав на одинадцятиметрову позначку. Місцеві фани були не проти такого рішення. Герц із точки хитнув воротаря в лівий, а мяч несильно переправив у правий кут – 1:0. «Витязь» втратив реальну нагоду зрівняти вже через дві хвилини, коли провів атаку лівим флангом, на завершенні якої заробив право на штрафний удар. Скрип із точки навісив точно на Лабу і той влучно пробив. Підгорянський з потугами перевів на кутовий. Після навісу на Артура Качура від Івана Зизича, що зявився по перерві, перший пробив головою, та мяч полетів над поперечиною.

У кінці тайму господарі, всіма доступними методами, боролись на збереження рахунку, зосередивши значні ресурси на захисті своїх воріт. Тому територіальна перевага гостей в останні неповні 16-ть хвилин ні в кого не викликала здивування. На 78-й хвилині Зизич черговим навісом з кутового знайшов голову Качура, та мяч після його удару полетів повз ліву стійку. На 90-й Ревта опинився на завершенні атаку правим флангом та пробив повз стійку. Найреальніша нагода трапилась на 2-й доданій хвилині, коли Ревта якісно навісив із кутового, Скрип скинув під удар Лабі, та Михайло, перебуваючи на вбивчій позиції на якісь сантиметри не встиг до мяча і підсумував дебютну в новому сезоні офіційну поразку «Витязя» та першу звитягу представника Мукачівщини на обласному рівні в 2015 році.


Арбітр – Іван Грубінка
Асистенти – Василь Готько, Ласло Зайтлер
Делегат ФФЗ – Іван Кампов.

Стадіон села Бобовище, 200 глядачів

«Бобовище» – «Витязь» Коцгазо 1:0

Гол: Андрій Герц, 69, (з пенальті).

Бобовище: Віталій Підгорянський, Віталій Богович, Юрій Сорока, Ріхард Шольз, Андрій Герц, Ігор Товт, Роланд Шольз, Євген Русин, Крістіан Кізман, Іван Качур, Золтан Клочанко.
Тренер - Іван Ковач.

Витязь: Андрій Ваш, Мирослав Скрип, Віталій Рогач, Артур Качур, Василь Бокотей, Олександр Ревта, Вячеслав Пінковський, Андрій Микитишин, Василь Фекете, Михайло Головко, Михайло Лаба.
Тренер - Вячеслав Пінковський

Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 900 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 2
2 Віталій  
0
Воротар Бобовище Віталій Підберецький

1 Сергій  
0
не правильний состав команди ФК Бобовище

الاسم *:
Email *:
كود *: