Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Волинь" розбиває ужгородців
21:14
"Волинь" розбиває ужгородців
Лучани в своєму останньому історичному матчі розбираються з ужгородцями

Дванадцять градусів за Цельсієм, легкий дощик, кілька десятків людей на десятитисячних трибунах і сумні музичні композиції на розігріві… "Помирати – так з музикою" – це явно не про "Говерлу". Жалюгідне, насправді, дійство відбувалося сьогодні на полі ужгородського "Авангарду". "Говерла" проводила, можливо, свій останній поєдинок на елітному рівні українського футболу, а справи до цього людям не було. Погана погода, ранній час поєдинку, відсутність турнірних завдань? Відмовки для бідних. "Говерла" не потрібна ні вболівальникам, ні інвесторам. Інакше цю порожнечу, - не лише на трибунах, але й в очах футболістів, - пояснити неможливо.

За іронією долі суперником "Говерли" сьогодні виступала команда, яка також дихає на ладан. "Волині" більше не буде… Принаймні в найближчому майбутньому. Потішила на цьому "параді мерців" лише активність гостьового фан-сектору. Найвідданіші вболівальники "Волині" прийшли проводити команду в останню путь і зробили це з почестями (хоча кидання на поле фаєрів та сидінь вболівальників не красить).

Склад у Віталія Кварцяного був майже оптимальним. Ворота захищав Віталій Неділько. За центр захисту відповідали Івіца Жуніч та Міха Горопевшек. Володимир Польовий розташувався ліворуч, Олег Герасим'юк – праворуч. В опорній зоні Сергієві Кравченку допомагав Артем Шабанов. Андрій Богданов розташувався вище, на позиції під нападником. Ліворуч у півзахисті працював Редван Мемешев, до правого флангу тяготив Дмитро Козьбан. Анатолій Діденко діяв на вістрі атаки.

У "Говерли" захисну лінії зліва направо сформували Павло Іванов, Михайло Ряшко, Віталійс Ягодінскіс і Ігор Гончар. Поруч з Олексієм Савченком в опорній зоні вийшов Ігор Худоб'як. Віталій Гемега з Віктором Гейєм часто опинялися в зоні флангових півзахисників, Орест Кузик виконував функції нападника, а Юрій Тома допомагав йому з глибини.

"Говерла" виглядала спустошеною. Жодного моменту біля воріт Неділька за перші 45 хвилин зустрічі, ніякої агресії і повна пасивність в захисті. За перший тайм можна згадати лише удар Савченка зі штрафного, після якого м’яч пролетів над поперечиною. В іншому умови диктували гості.

"Волинь" отримувала задоволення від футболу – наскільки це можливо в цій ситуації. Вже на п’ятій хвилині Бабенка ударом зі штрафного потурбував Польовий. "Говерлу" врятувала стійка. Далі на ворота вийшов Козьбан. Дмитро пробив впевнено, але Ягодінскіс в останній момент встиг підкласти ногу і вибити м’яча на кутовий.

Але довго так тривати не могло. "Волинь" продовжувала тиснути і відкрила рахунок на 17-й хвилині. Сергій Кравченко віддав просту передачу на фланг на Польового, той прострілив, а Івіца Жуніч наче вправний нападник результативно зіграв на випередження.

Гості не зупинялися. Лучани явно планували скористатися немічністю суперника і забити якомога більше голів. Не пройшло й п’яти хвилин, а на табло висвічувався рахунок 0:2. Богданов потужно пробив здалеку, Бабенко зреагував, відбивши м’яча на кутовий. Пішла подача від прапорця, м’яч знову відскочив до Богданова, той знову пробив. Але вийшла передача на самотнього Діденка, який з меж штрафного майданчика спокійно вразив ворота. А далі – більше. Ще через три хвилини "Волинь" заробила право на ще один кутовий; лучани розіграли м’яча, Богданов навісив до штрафного майданчика, звідки Діденко легко оформив дубль – 0:3.

В’ячеслав Грозний на події вже не реагував. Намагався докричатися до своїх підопічних помічник Грозного Величко. Але навряд чи це могло допомогти. "Волинь" забила й вчетверте. Забила дуже просто. Мемешев навісив з флангу, Жуніч замкнув.

Поталанило господарям, що до перерви "Волинь" не забила більше. Адже спочатку Кравченко втрапив у поперечину, а потім захисники заблокували небезпечний удар Діденка.

На другий тайм команди вийшли з новими воротарями. Дивно, але факт. Віталій Кварцяний у перерві прибрав з воріт Віталія Неділька на користь Богдана Шуста, а Грозний з Величком Руслана Бабенка замінив на молодого Андрія Черепка. І відразу ж Черепко кілька разів поспіль врятував "Говерлу", коли суперник завдав двох чи трьох ударів з близької відстані протягом хвилини.

Натхненні таким подвигом свого воротаря, ужгородці провели результативну контратаку. Пішла передача з глибини на Кузика, Богдан Шуст вибіг з воріт, але Орест був першим на м’ячі і пробив відразу. Минуло ще трохи часу – і "Говерла" організувала ще один гострий випад. Гемега пробив після передачі Кузика, але воротар "Волині" зреагував.

Але це був лише спалах. В цілому ситуацію й далі контролювали гості. Черепко потягнув дальній удар Шабанова, на підбиранні першим зіграв Мемешев, але удар Редванові не вдався. Через п’ять хвилин ситуація повторилася, але цього разу першого удару завдав Богданов. Мемешев ніяк не міг згрупуватися і вдало зіграти на добиванні.

Взагалі, Черепко непогано увійшов у гру. На 71-й хвилині Андрій відбив непростий удар від Діденка. На завершальних хвилинах багато роботи у голкіпера не було. "Волинь" тримала м’яч на половині поля суперника, але захист "Говерли" не розривала. Лучани провели хороший матч.

"Волинь" дійсно шкода. За складом і якістю гри могла ця команда претендувати на місце в п’ятірці і, відповідно, вперше в своїй історії кваліфікуватися до Ліги Європи. Але замість прориву – фінал історії. Фінал нещасливий. А "Говерла"… Про "Говерлу" або добре, або нічого.


Ужгород, стадіон "Авангард"
Головний арбітр: Олександр Іванов (Донецька область)

"Говерла" (Ужгород) - "Волинь" (Луцьк) 1:4

Голи: Кузик 48 - Жуніч 17, Діденко 22, Діденко 25, Жуніч 35

"Говерла": Бабенко (Черепко 46) - Гончар, Ряшко, Ягодінскіс, Іванов - Савченко, Худоб'як (Добровольський 46) - Гемега, Тома, Гей (Котьо 85) - Кузик

"Волинь": Неділько (Шуст 46) - Герасим'юк, Жуніч, Горопевшек, Польовий - Кравченко, Шабанов - Козьбан (Чепелюк 89), Богданов (Никитюк 80), Мемешев - Діденко

Попередження: Іванов 5, Савченко 28, Гей 83 - Герасим'юк 3, Мемешев 32
Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 833 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: