Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Володимир Талабірчук: "Присутній на кожній грі, на кожному тренуванні, допомагаю команді всім, чим можу"
18:37
Володимир Талабірчук: "Присутній на кожній грі, на кожному тренуванні, допомагаю команді всім, чим можу"
Пропонуємо Вашій увазі інтерв'ю із начальником команди "Севлюш" Володимиром Талабірчуком.

Володимир Талабірчук:
Триває активна підготовка ФК «Севлюш» до нового футбольного сезону. Наскільки оновлено команду і які надії покладаються на «молоду кров»?У цій тематичній площині спілкувалися з начальником команди Володимиром ТАЛАБІРЧУКОМ.
 
– Тож, Володимире Євгеновичу, як «Севлюш» готується до нового сезону? Вочевидь, до тренувального процесу команда приступила в оновленому складі?
 
– Підготовку до наступного футбольного сезону «Севлюш» розпочав 17 січня. Тренування проводяться тричі на тиждень плюс в суботу або в неділю гра в зимовому кубку області. Для проведення тренувального процесу зібралися хлопці, які залишилися в команді (декілька футболістів покинули її, зокрема, Андріан Пуканич перейшов в ФК «Полтава», Михайло Ловска – в словацький футбольний клуб). Це зумовлено тим, що Федерацією футболу Закарпаття прийнято рішення «один гравець – одна команда», тобто, якщо раніше футболіст міг грати і за «Севлюш» і, приміром, за аматорський колектив в Угорщині чи в Словаччині, то з початку 2017 року така практика є неприпустимою. Дозволено це тільки під час зимового кубку області. А ось із весняного кубку вводиться правило «один гравець – одна команда». Відтак ряд гравців, які стали перед вибором: чи залишатися в «Севлюші», чи йти в іншу команду? – покинули наш ФК. Це, зокрема, також Севастян Шопота, Ерік Віщак та деякі інші.
 
Із минулорічного чемпіонського юнацького складу в основний влилися чотири гравці: виноградівці Михайло Міговк та Ігор Попов, а також Богдан Котляр з Олешника та Роман Орос з Королева. На тренувальний збір запрошено ряд гравців з області: Михайла Чедрика, який грав за ФК «Минай», Віктора Микуляка, котрий виступав за ФК «Оболонь» (свого часу – за «Севлюш»), Василя Ковтуна з ФК «Берегово». Воротар – Юрій Славік, який грав за ФК «Дідово». Тривають перемовини з двома зірковими постатями ФК «Ужгород» – з Іваном Бандуровичем та Михайлом Реплюком, які ще остаточно не визначилися з вибором.
 
– Чи немає у Вас побоювання, що деяким новим гравцям бракуватиме досвіду?
 
– Маєте на увазі молодих? Досвід набуватиметься в процесі роботи. З 17 січня ми розпочали з фізичної підготовки, потім були кроси, затим працювали з навантаженнями. 29 січня ми мали зустріч з луцькою «Волинню». І хоч «Севлюш» програв 3:0, але грою задоволені, бо ми попробували всіх наших гравців. Стосовно зимового кубку області: «Севлюш» потрапив у підгрупу Виноградів – Бобовище – СДЮШОР (Ужгород) – Свалява. За підсумками трьох ігор наша команда зайняли перше місце.
 
– Розкажіть, будь ласка, про своє захоплення футболом. Відколи Ви почали займатися цим видом спорту і полюбили його?
 
– Футбол був моїм захопленням з дитинства, скільки себе пам’ятаю, я любив цей вид спорту.Паралельно виступав за збірну області з настільного тенісу. А ось грати в футбол у Виноградові почав у 21 рік. І наразі виступаю за ветеранську команду (колись був її капітаном, потім тренером). Бували важкі, переломні часи. Та ми вистояли і поступово рухаємося далі.
 
– На Ваших очах «Севлюш» ріс і розвивався, набирав обертів, здобував успіхи і терпів невдачі, одне покоління гравців змінювало інше. А як Вам нинішній склад команди?
 
– Керівництво клубу ставить задачу однозначно – бути чемпіоном. Дивлячись на склад команд наших майбутніх суперників, які зараз грають у зимовій першості, я бачу, що нам буде дійсно нелегко, доведеться докласти максимум зусиль і дуже попотіти, аби ми склали їм достойну конкуренцію. Але «Севлюш» готовий до цього. Думаю, що хлопці відповідально віднесуться до ігор. Кістяк команди, в принципі, залишився (Чонка, Вашкеба, Вайда, Мешко). Але наші суперники (приміром, «Минай», «Середнє») мають сильних гравців, тим більше, зараз дозволяється поповняти команду футболістами з-за меж області – Федерація футболу прийняла таке рішення. Це теж цьогорічне нововведення. Команда, яка бере до свого складу такого гравця, повинна заплатити 5000 гривень, який піде на розвиток дитячого футболу.
 
– Володимире Євгеновичу, скільки років Ви вже є начальником команди? Які функції виконуєте в цій іпостасі?
 
– Мені навіть важко сказати, скільки років. Я завжди в команді, поза нею себе не бачу. Поки що. Хоч іноді пролітають такі думки, що час би вже потихеньку полишати цю сферу діяльності. А щодо функцій, то їх дуже багато, в тому числі організаційні та консультативні. Я присутній на кожній грі, на кожному тренуванні, допомагаю команді всім, чим можу.
 
– Розкажіть, будь ласка, про те, як виник задум вручення нетрадиційної відзнаки наймолодшому і найактивнішому вболівальнику за підсумками минулого сезону, яку Ви вручили на церемонії нагородження гравців ФК «Севлюш»?
 
– Так, ми звертаємо увагу на юне покоління, на дитячий футбол. Придивляємося до перспективних дітей і стараємося вести їхній супровід, стимулювати їх, зокрема, організовувати футбольні турніри під егідою ФК «Севлюш». А що стосується того найактивнішого і наймолодшого вболівальника, то це 13-річний Даніель Баник. Він наразі входить до збірної Закарпатської області. Цей талановитий хлопчина став символом «Севлюша», адже так активно вболівав за нас, що не пропускав наші ігри ні вдома, ні на виїзді. Саме тому у всієї команди виникла ідея відзначити його на церемонії нагородження. Даніеля люблять всі наші футболісти. Він як на полі хороший гравець, так і активний та щирий вболівальник.
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1304 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: