Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Вольова завжди вдвічі приємніша
15:54
Вольова завжди вдвічі приємніша
Про конкурентний двобій, у якому воля до перемоги стала ключовим фактором до здобуття результату, довідуйтесь далі.

Вольова завжди вдвічі приємніша
Юнаки «Великої Копані» завжди були в фарватері боротьби за найвищі місця Східної зони, тому повернення їх «на круги своя» стало неабияким подразником навіть для висотної «Говерли». Увесь матч пройшов, як кажуть у нас, «баш на баш», а саме «туди атаки – сюди атаки», тому центральному арбітру відверто не позаздриш, бо довелось бігати стометрівку в різні сторони.
 
Господарям зі старту ніяк не вдавалось приборкати Тулайдана. Не дивно, що саме цей, як за розмірами присутніх на полі, гринадер і відкрив рахунок уже на початку матчу, коли реалізував вихід віч-на-віч із Чонкою (незвичне речення для закарпатського уболівальника, який призвичаївся чути як гравець із таким прізвищем сам виходить один-в-один, а не стає жертвою футбольної миті) й спрямував плямистого в кут – 1:0.
 
Та в середині тайму «сині з білим» змогли відновити статус-кво, коли Спасюк на виході з воріт не влучив по м’ячу, чим спровокував паніку в захисних рядах своєї команди. Феєр вибіг на порожню браму. Михайла намагався наздогнати тільки один опонент, та не зміг втрутитись у епізод і виймав м’яча разом із шокованим Євгеном.
 
Та завершальний акорд у таймі був все ж за гостями. Рещук прострілив із правого флангу, а захисники не змогли винести. Тулайдан зачепився за м’яч і знову опинився сам перед воротарем. Юний Чонка знову не зміг протиставити Андрію нічого серйозного й разом із партнерами пішов на перерву «на щиті» – 1:2.
 
Початок другого тайму мало чим відрізнявся від старту першого. Гості, які дальніми й середніми пасами знову шукали Тулайдана, змінили від гріха подалі Спасюка на Попадича. Однак це не врятувало їх від прикростей, бо господарі, добряче розпалені тренерським штабом, також неслися вперед і вже на початку другої півгодинки змогли відновити паритет. Хоча удар Расулова з далекої відстані Іван парирував, та на добивання підбіг Добош і додав у правий кут – 2:2.
 
За хвильку Сірко завершив атаку лівим флангом пострілом поруч із дальньою стійкою. Ще через чотири хвилини новий наступ тим же краєм. Феєр віддав на Добоша, який міг забивати, та не дали. Далі Баник підхопив і з правого краю карної зони додав у ближній кут, та в цей день внести своє прізвище в підсумковий протокол арбітра Віталіку не судилося.
 
У середині та кінці другого тайму господарі вже не дозволяли супернику наближатись на ближні ударні дистанції, тому доводилось використовувати дальню артилерію. Так, на 53-й хвилині Тулайдан пробив метрів із сорока повз ближню праву стійку. Винятком стала хіба 56-а хвилина, коли Рещук вибігав на воротаря, та не зміг ударом впритул метрів із п’яти переграти Чонку. Натомість, Сірко пострілом метрів із восьми у правий кут свій вихід на локальне побачення із Попадичем реалізував – 3:2. Через три хвилини найменш габаритніший у господарів Куцик міг збільшити перевагу своєї команди, коли дуже небезпечно пробив зі штрафного метрів із тридцяти зовсім поряд із правою дев’яткою.
 
Дебютна, після повернення на Схід, перемога дозволяє місцевим фанам із надією дивитись у майбутнє сільського футболу на Виноградівщині, не дивлячись на «безгравцеву та безкомандну чуму», яка кинула в прірву районні змагання. Думаю, ситуація цитуючи відому пісню «У нас на районі стіни всі в ...», тобіш у Ясінсько-Рахівській громаді з районними змаганнями не набагато краща, тому перша юнацька ліга як ковток свіжого повітря з полонини Говерли дає змогу як горянам, так і нижнянам жити майбутнім.
 
 
Арбітр – Золтан Кота
Асистенти – Андрій Сімку та Сергій Гецко
Делегат ФФЗ – Олександр Чегіль
 
22 квітня, с. Велика Копаня, стадіон «Колос», ясно, + 23 градуси, 250 глядачів
 
«Велика Копаня» U 17 – «Говерла» U 17 Ясіня – 3:2 (1:2)
 
Голи: Феєр, 22, Добош, 44, Сірко, 64 – Тулайдан, 10, 31.
 
«Велика Копаня»: Федір Чонка, Іван Бігун, Ян Бігун, Віталій Баник, Вадим Добош, Федір Куцик, Михайло Полюк, Едуард Расулов, Станіслав Сірко, Михайло Феєр, Павло Антолик.
Запасні: Іван Роспопа.
тренер – Михайло Свищо.
 
«Говерла»: Євген Спасюк (Іван Попадич, 39), Юрій Маскалюк, Євген Франц, Василь Лопатюк, Павло Цібін, Олександр Манівлець (Олександр Грабовський, 57), Назар Корженюк (Андрій Романюк, 49), Андрій Тулайдан, Василь Сергійчук, Денис Рещук, Олександр Бабік.
тренер – Дмитро Климпотюк.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 816 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: