Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Воротарське" дербі ознаменувалось кількаразовими камбеками (ФОТО)
16:38
"Воротарське" дербі ознаменувалось кількаразовими камбеками (ФОТО)
Про один із найконкурентніших матчів Західної зони в 12-му турі читайте далі.

У першому колі «Карпати» за вироком календаря, складеного ФФЗ, більше грали на виїзді, що трохи ускладнило хід суттєво оновленого колективу з Верхнього Коропця. Та зрештою в цьому є й свій плюс, який полягає в тому, що в другому колі вже буде легше, бо все буде з точністю до навпаки.

Сам поєдинок у Лалові проходив із перемінним успіхом. У першому таймі господарі більше атакували позиційно з численними навісами та прострілами у карну зону як з гри, так і зі стандартів. Та оборонці «Нижнього Коропця» зазвичай без надзусиль, а деколи й у пожежному режимі виносили круглого подалі. Натомість гості час-від-часу видавали кинжальні контратаки переважно лівим флангом зі зміщенням до центру й кілька разів просто пробачили суперника, не реалізувавши дуже хороші нагоди. Із огляду на це перша половина гри не віщувала суттєвої результативності.

Першу небезпеку по центру на 7-й хвилині створили господарі, які завдали удар із середньої відстані. Янкович відбив. Поряд на правій стійці був Бубряк, та не зорієнтувався й не додав м’яча в сітку. Через хвилину Магоч завершив контратаку по центру пострілом із 20-ти метрів поруч зі стійкою. При цьому Владик був практично сам перед воротарем, тому лава запасних «Нижнього Коропця» ахнула від розпачі. Далі матч проходив десь в такому ж ключі, та гострота моментів була трохи скромнішою. Вибух стався на 28-й хвилині, коли гостям вдалась контратака лівим флангом зі зміщенням до центру. На її завершення Магоч із 10-ти метрів влучив у правий кут. Ціптак зреагував. Через хвилину ще одна аналогічна контратака тим же краєм, на завершенні якої Ольберт влучив у ближній правий кут. Юний воротар знову відбив.

Кінцівка тайму була динамічніша за його середину. Місцеві відповіли опонентам на 34-й хвилині по центру. На завершенні Решко скинув під удар Бубряку, а Юрій влучив у лівий кут. Янкович змістився й зреагував. Та за наслідками однієї з наступних атакувальних дій м’яч все ж влетів у сітку. Спрацювала чергова контратака гостей, на завершенні якої простріл на дальню праву стійку результативним ударом в ближній кут завершив Магоч – 1:0. Господарі свою найбільшу небезпеку воротам опонентів першої половини створили на 39-й хвилині, коли на звершенні атаки по центру Брунцвик скинув під удар Бираку, а Василь потужно цілив у правий кут. Та круглий оминув стійку з зовнішнього боку в лічених сантиметрах.

За хвилину до свистка на перерву нижньокоропівці мали подвоювати рахунок. Маринець якісним відбором на своїй половині поля розпочав контратаку по центру, на завершенні якої Ольберт точним середнім пасом вивів Валентина Смагіна фактично віч-на-віч із воротарем, та той спрямував круглого поруч зі стійкою.

Другий тайм дав роздуми для голкіперів, підтвердивши, що це був «їх день». Особливо це стосується досвідчних голкіперів «Нижнього Коропця». Здавалось би звичайна перша атака господарів лівим флангом. Бирак наважився на удар відчаю з 35-ти метрів і м’яч по непередбачуваній для Янковича траекторії залетів йому за комірець точно в дальню праву дев’ятку – 1:1. Трохи менше вини Михайла було в другому голі, що влетів у його рамку. Атаку по центру влучним пострілом у правий кут завершив Чоря. Воротар стрибав, та не дістав – 2:1. У наступній уже позиційній атаці гостей шалений постріл із 40-ка метрів уже застав зненацька Ціптака – 2:2.

Зміна голкіпера у гостей навряд чи додала впевненості його партнерам із захисної ланки. Господарям знову вдалась атака по центру, на завершенні якої капітан Решко заробив право на штрафний. Після удару зі стандарту Бирака круглий, рикошетом від опонента, полетів у лівий кут. Пуга вчасно зорієнтувався й відбив, та на добивання підбіг Шевченко й додав його в сітку – 3:2.

Після цього підопічні Гея взяли контроль м’яча в свої ноги й перейшли до позиційних атак. Уже на 73-й хвилині вони пішли вперед правим флангом і могли зрівняти рахунок. Та після пострілу з 20-ти метрів Олберта, Ціптак у стрибку мертво заволодів круглим. Та трохи згодом вони все ж досягли свого. Гей зі штрафного з правого флангу навісив у карну зону. І хоча постріл Мельничка воротар відбив, та Монда наступним дотиком додав круглого в сітку – 3:3.

Далі  на завершенні атаки по центру Олберт прострілив на праву стійку, де Магоч замкнув цю передачу ударом у ближній кут – 4:3. Здавалось ось вона перемога фаворита. Та іншої думки був Далекорій, який на завершенні атаки лівим флангом наважився на удар-навіс на дальню стійку, та м’яч полетів непередбачувано для Пуги й залетів у кут воріт, підтвердивши, що 14 серпня – «день воротарів» – 4:4.

Після такого поєдинку функціонерам ФФЗ слід подумати про школу молодого, і не надто юного, голкіпера, щоб стражі найдорожчого були уважнішими при перебуванні м’яча на своїй половині поля та відбивали круглі не перед собою, а в сторону.     


Арбітр – Олександр Рошко
Асистенти – Вячеслав Бородайчук та Володимир Кочетов
Делегат ФФЗ – Ласло Зайтлер
 
село Лалово, стадіон «Карпат-арена», + 25 градусів, ясно,  300 глядачів
 
«Карпати» Верхній Коропець – «Нижній Коропець» 4:4
 
Голи: Бирак, 47, Чоря, 49, Шевченко, 59, Далекорій, 89 – Магоч, 36, 78,  Маринець, 52, Монда, 76.
 
«Карпати»: Юрій Ціптак, Руслан Жавко, Іван Кучінка, Юрій Болдижар (Андрій Шевченко, 46), Валерій Воробйов, Василь Павлишин, Крістіан Решко, Олександр Брунцвик, Роман Чоря (Ярослав Бела, 89), Юрій Бубряк (Віталій Далекорій, 16), Василь Бирак.  
Запасні: Ігор Матвеюк, Євген Стреча-Чоря, Борис Ряшко, Ярослав Бела, Микола Маточка, Мирослав Решко.
Тренер – Мирослав Решко.

«Нижній Коропець»: Михайло Янкович (Іван Пуга, 58), Віктор Смагін, Василь Маринець, Владик Васильєв (Юрій Переста, 63), Василь Монда (Василь Шіц, 81), Владик Магоч, Ерік Росул, Віктор Гей-старший, Мілан Кіштулинець, Валентин Смагін (Руслан Мельничок, 53), Олег Олберт.
Запасні: Василь Сабов, Крістіан Попик.
Тренер – Віктор Гей-старший.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 974 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: