Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Впевнений старт футбольної машини з Кінчеша
23:51
Впевнений старт футбольної машини з Кінчеша
Відбувся центральний матч групи А, між чемпіонами Ужгородського та Перечинського району.

В центральному матчі групи А, в якому фактично вирішувалася доля першого місця, очікувалася дуже цікава гра чемпіонів Ужгородського та Перечинського районів.

Найцікавішим є те, що клуби у своєму чемпіонаті випередили найближчих переслідувачів на 5 очок.

Поле, не дивлячись на дощ, який зранку полив газон, було у досить хорошому стані. Тож від футболістів вболівальники, яких зібралось чимало в таку прохолодну погоду, чекали хорошої безкомпромісної гри.

Головним арбітром цього матчу був Петро Котубей, який і дав сигнал про початок поєдинку. В основному гра точилася у центрі поля протягом всього першого тайму. Більш впевнено себе почували номінальні господарі футболісти з Кінчеша. Однак перший удар по воротам провели гравці «Явора», на 5 хвилині Євген Келеманик відважився на удар метрів з 25, який став легкою здобиччю для воротаря. «Сокіл» будував більшість своїх атак через правий фланг, де височезний півзахисник Іван Корпош вдало відкривався і чіплявся за м’яч, виходячи переможцем з багатьох єдиноборств. Але швидкий гол забитий був, все ж таки, з центральної зони, де кремезний хавбек В’ячеслав Ковтан сильно пробив з далекої відстані по центру воріт, голкіпер необачно зіграв, пропустивши м’яч поміж ніг.

Після пропущеного голу номінальні гості спробували відразу відігратися, однак затяжна атака нічим небезпечним не закінчилася, а гравці з Ужгородщини і надалі впевнено вели гру, перериваючи всі атакуючі потуги ще в середині поля. Гравці Туриці пробували пробивати із далекої відстані, як от Максим Фрайтик в середині першого тайму, та голкіпер «Сокола» Фанта був на місці. Але вже через декілька хвилин рахунок був рівний, Олександр Пономаренко на швидкості втік від свого візаві по правому фланзі атаки, і увірвавшись в штрафний майданчик відкотив під удар Євгену Лукянику, який розстріляв ворота суперника з 6 метрів.

Не встигла годинникова стрілка зробити два оберти, як господарі знову повели в рахунку. Дубль оформив Ковтан, який гарматним пострілом зі штрафного, відправляє шкіряного в сітку воріт. Мучичка дотянувся до м’яча, однак відбити його не зміг.

На 32 хвилині в одному з єдиноборств травми спини зазнав нападник «Сокола» Вароді, продивжити гру він не зміг, замість нього ввійшов у гру Дудаш. Матч і далі відбувався без відчутної переваги одної з команд. На 40 хвилині команди обмінялись пострілами в рамку воріт, однак вони були більше для статистики. Під кінець першого тайму Кінчеш відійшов в оборону. За що, ледве не поплатився, коли на 44 хвилині знову ж таки Фрайтик пробив під перекладину, Фанта з другої спроби впіймав сферу.

Другий тайм активніше почали перечинці, тим самим перехопивши ініціативу в грі. Тільки на початку другої половини зустрічі рефері почав роздавати перші жовті картки, в основному це були гравці «Сокола», які за допомогою фолів намагалися руйнувати атакуючі пориви гостей. В той же час, захист господарів відіграв другий період майже ідеально, не давши створити по справжньому небезпечні моменти біля своїх воріт. Тренер дав вказівку оборонятися більшою кількістю гравців, доходячи до чужих володінь лише за допомогою контратак, якими заправляв досвідчений Грицкевич.

Одна з таких контратак на 65 хвилині закінчилася третім взяттям воріт Мучички. Після вдалої боротьби Михайла Штулера в центрі поля (де вболівальники гостей вгледіли порушення правил) він віддав на Корпоша. Той, по правому фланзі обійшов захисника, який посковзнувся на мокрому полі, і переграв воротаря у ближньому бою. Після цього гра майже повністю перемістилася на половину поля Кінчеша, де гості великими силами намагалися знайти ключ до воріт «Сокола». Тренер Туриці за допомогою замін пробував посилити атакувальну ланку, вийшов Шевченко на правий край, однак це не принесло результату. До кінця зустрічі гості майже весь час були в нападі, однак більш наближеним до голу були все ж таки господарі, в одній з контратак Ковтан вирвався віч-на-віч з голкіпером, обіграв його, але з гострого кута не попав вже у пусту рамку воріт.

Варто відзначити, що у цьому поєдинку команда з Ужгородщини продемонструвала хорошу гру як в завершальній стадії, реалізувавши ту невелику кількість моментів, так і в обороні, більшу половину другого тайму стримуючи атакувальні навали гостей. Можливо це перемога, як то кажуть, на класі. А вболівальники «В.Березного» після матчу тільки і гадали скільки їхня команда пропустить в наступній грі з «Соколом», яка відбудеться через тиждень на цьому ж стадіоні.

«Сокіл» Кінчеш – «Явір» Туриця – 3:1

Голи: Ковтан 13’, 26’, Корпош, 65’ – Лукяник 24’

«Сокіл»: Фанта, Товт, Лодомиряк, Негреш, Кардач, Штулер, Якимець, Корпош, Ковтан, Грицкевич, Вароді.

«Явір»: Мучичка, Лабич, Пахомов, Кузнецов, Соханич, Келеманик, Лукянчук, Шелепець, Фрайтик, Веселовський, Пономаренко.

Тарас Галушка

Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1076 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: