Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Всеукраїнські змагання серед ветеранів відіграли у Берегові
21:00
Всеукраїнські змагання серед ветеранів відіграли у Берегові
У фінальних змаганнях взяли участь 22 команди з 14 областей, які мірялись силами у двох вікових підгрупах – 40-49 та 50 років і старші.

Всеукраїнські змагання серед ветеранів відіграли у Берегові Загалом на турнірі виступили 286 футболістів. Матчі проходили з 4 по 7 грудня, у великому залі навчально-спортивної бази “Закарпаття”. Остаточні призери визначились в понеділок, а переможця в категорії “50 плюс” назвав лише завершальний поєдинок між збірними Одеської та Вінницької областей. Чорноморцям потрібна була перемога з перевагою у три м’ячі. Програму-мінімум вони виконали, провівши у ворота суперника чотири “сухі” голи. 

Таким чином, у цій групі Кубок і золоті медалі здобули одесити, на другому місці Житомир, треті – вінничани. Кращим польовим гравцем визнано Анатолія Примильського з команди-переможниці, воротарем – його одноклубника Віктора Шепітька, який в одному з поєдинків, рятуючи свою збірну від неминучого гола, зазнав травми і в останньому матчі вже не виступав. 

Серед гравців віком 40-49 років сильнішими виявилися представники Житомирщини, які випередили Полтаву та Чернівці. Тут кращим гравцем названо Олександра Михайлика з Полтави, а стража воріт – Анатолія Глущенка з Житомира. 

Поза конкурсом розігрувався окремий приз легендарного капітана ФК “Закарпаття” Юрія Чиркова, який рік тому, на жаль, покинув нас. Відзнака дісталась збірній Луганська, де теж виступав Чирков. Приз закарпатця вручено також Миколі Ткачуку з Житомира, котрий 7 грудня святкував день народження. Нагородили й найстаршого гравця турніру Олександра Манюгіна, теж з Луганська – йому виповнилось 66. 

“Змагання загалом пройшли на хорошому рівні, без жодних зривів, за що велика подяка господарям – Закарпатському осередку ВФСТ “Колос”, який очолює Микола Тимчак, в минулому одноклубник Юрія Чиркова, - говорить Голосу Карпат головний суддя змагань, рефері національної категорії, заступник голови Центральної ради ВФСТ “Колос” Григорій Савчук. – Були окремі неприємні моменти, як от хамство з боку старшої команди Івано-Франківська, яка навіть не вийшла на останній поєдинок, за що її покарано технічною поразкою. Проте, це лишень епізод. Гнітить, що у першості з невідомих причин не взяли участі ветерани Закарпаття. Сподіваюсь, у перспективі подібного не повториться.” 

Нас теж дивує, чому краяни проігнорували такі престижні змагання, адже сильні команди ветеранів є майже у всіх містах області, де поєдинки між ними проводяться регулярно. 
Микола Горват

Джерело
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 995 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: