Головна » Усі публікації » в Україні » Закапатські ветерани 60+ тріумфують у чемпіонаті України (ФОТО)
19:48
Закапатські ветерани 60+ тріумфують у чемпіонаті України (ФОТО)
24­–25 вересня на ужгородському стадіоні «Авангард» проходила фінальна частина чемпіонату України серед ветеранів +60 (1956 р.н. і старші).

Закапатські ветерани 60+ тріумфують у чемпіонаті України (ФОТО) Такий чемпіонат на Україні проводиться вперше. До фінальної частини вийшли команди «Поступ» (Коритняни, Ужгородський р-н), «Енергія» (Львів), «Абориген» (Луцьк) та «Легенда» (Червоноград).

На урочистому відкритті учасників привітали член Виконкому ФФЗ Степан Селменський та депутат Ужгородської районної ради Роланд Цебер. На відкритті було зачитано вітальний лист президента асоціації ветеранів футболу України, заслуженого майстра спорту Володимира Трошкіна.

Відразу після відкриття розпочалися матчі. Команди грали за коловою системою, два тайми по 15 хвилин. Першими на поле вийшли команди «Поступ» та «Енергія». Перший гол, першого чемпіонату України провів Іван Зийнич. Ще один гол провів Віктор Попович. Перемога маленького села з Ужгородщини над великим Львовом 2:0.

У наступному поєдинку «Поступ» зіграв внічию 0:0 із червоноградською «Легендою». Усе вирішувалося в заключному матчі чемпіонату між командами «Поступ» – «Абориген». «Легенда» вже завершила виступ, маючи у своєму активі 5 очок. У «Поступу» й «Аборигена» – по 4, у «Енергії» – 0 очок. Матч видався дуже напруженим. Шальки терезів коливалися то в один, то в інший бік. В одному з моментів тільки перекладина прийшла на виручку «Поступу». Дуже добре зіграв і голкіпер Михайло Цанько. Та все ж свій шанс коритнянці використали. Єдиний м’яч у ворота «Аборигена» провів Віктор Попович. Перемога у матчі вивела «Поступ» (Коритняни) на перше місце в І чемпіонаті України. Ця перемога підкреслює рівень нашого футболу. Матчі ветеранів потрібно було бачити. Ще 40-45 років тому їм плескали стадіони. Тоді вони були у розквіті сил. Нічого не змінилося з того часу. Було одне: бажання грати, жага боротьби, хороше технічне виконання. Можливо, швидкості вже не ті, але це аж ніяк не відображалося на грі. Ветерани просто молодці.

Команда з маленького села Коритняни стала першим чемпіоном України. Ветерани не тільки чемпіони з футболу, вони перемогли себе й довели, що і в 60 людина може реалізувати себе. Можливо, через 50 років хтось згадає цей перший чемпіонат ветеранів і пам’ятатиме, що першими були саме закарпатці. Це чудовий подарунок до 123-ї річниці футболу Закарпаття. Хто приніс цю перемогу? Воротарі Михайло Цанько та Михайло Сабадош, польові гравці Шандор Антал, Іван Зийнич, Федір Брунцвік, Елемір Майор, Еміл Грицище, Микола Лукач, Еміл Мешко, Георгій Кондря, Богдан Ковтун, Тіберій Нейметі, Степан Лелекач, Віктор Попович, Янош Варга.

Кращим гравцем у команді «Поступ» визнано Віктора Поповича, який став і кращим бомбардиром команди. Велике спасибі за чудовий подарунок і президенту клубу «Поступ» Емілу Грицище, який доклав максимум зусиль для досягнення успіху.
ФОТОРЕПОРТАЖ з турніру дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: в Україні | Переглядів: 1820 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 1
1 Віола  
0
Вітаю Еміла і компанію з Чемпіонством!!!!!!

الاسم *:
Email *:
كود *: