Головна » Усі публікації » у світі » Закарпатці у складі збірної U-17 вдало стартували на Кубку Розвитку-2016 (ФОТО)
23:59
Закарпатці у складі збірної U-17 вдало стартували на Кубку Розвитку-2016 (ФОТО)
Юнацька збірна України серед гравців віком до 17 років розпочала свої виступи на міжнародному турнірі у Мінську.

Закарпатці у складі збірної U-17 вдало стартували на Кубку Розвитку-2016 (ФОТО) Україна, представлена на цьогорічному «Кубку Розвитку» командою Олександра Петракова, свою першу гру у квартеті «С» проводила із однолітками з Фінляндії.
 
Матч розпочався за гральної переваги «синьо-жовтих»: вже на 2-й хвилині Кулаков вивів розрізною передачею Булецу на побачення з голкіпером, той віддав далі на забігання Янакову, удар якого пройшов у сантиметрах від стійки воріт. Ще за хвилину вже сам Булеца мав відкривати рахунок у зустрічі. На жаль, Сергій забарився з ударом і не зумів вийти переможцем у рандеву із воротарем фінської команди.
 
У середині першого тайму суперник вирівняв гру, взяв м'яч під свій контроль, але небезпечні моменти біля воріт української команди майже не створював. Підопічні Петракова перейшли на гру «другим номером» із використанням швидкого переходу з оборони в атаку. Цей тактичний хід ледве не приніс нам успіх. В одній з атак партнери вивели на ударну позицію Кулакова, але голкіпер Тойрас дивом зреагував на удар і намертво зафіксував м'яч у руках.
 
Другий тайм пройшов у рівній боротьбі. Хіба що на грі наших футболістів позначилася відсутність практики через зимову перерву у чемпіонаті України. Тому функціональна підготовка скандинавів була на більш належному рівні. Але вигадати бодай щось цікаве біля воріт Луніна суперники не зуміли. Футбол без гольових моментів ознаменував у підсумку нульову нічию та перше очко «синьо-жовтих» на турнірі.

Сергій Булеца знаходився на полі з перших хвилин і був замінений на 67-ій хвилині. Захисник Олексій Сич зявився з лави запасних на останню десятихвилинку.
 
Суперники збірної України – команди Молдови та Грузії – навпаки повеселили місцевих вболівальників хокейним рахунком. Грузинська команда, програючи після першої половини зустрічі два м’ячі, спромоглася вирвати перемогу та очолити групу – 5:4.
 
«Кубок Розвитку-2016». Група «С»
 
Україна U-17 – Фінляндія U-17 – 0:0
 
Попередження: Рахікка, Сайра
 
Україна: Лунін – Авраменко, Бондар, Булеца (Мусолітін, 67), Чех, Кащук (Козиренко, 54), Кулаков (Кузьменко, 54), Хахльов (Наумець, 67), Миколенко (Сич, 79), Сухар, Янаков (Михайленко, 54)
 
Фінляндія: Тойрас – Хейнолайнен (Мантінен ,71), Рахікка (Ставіцкі, 41), Монтола, Весіяхо (Северіно, 57), Хьоківерта, Йокелайнен (Єрьоменко, 57), Юлятупа, Сайра (Вутілайнен, 41), Фагерстром (Улманен, 76), Расанен


У другому матчі групи «синьо-жовті» розписалися у воротах суперників п’ять разів, пропустивши у відповідь лише один м’яч.
 
Матч розпочався з масованих атак збірної України і вже на шостій хвилині Козиренко красивим ударом з 16-ти метрів вразив «дев’ятку» воріт молдавської команди. На цьому підопічні Олександра Петракова не зупинилися, продовживши пресинг на половині поля суперників.
 
Активний відбір в атаці призвів до того, що на 19-й хвилині Булеца вийшов на побачення із голкіпером і обвідним ударом подвоїв нашу перевагу. Минуло ще п’ять хвилин, і «постріл» Наумця у дальній кут воріт фактично зняв усі питання щодо переможця у цій зустрічі.
 
Слід віддати належне юнакам з Молдови, які не склали зброю і після перерви продовжили шукати шляхи для взяття воріт Петруся. Як наслідок, суперники дочекалися свого шансу: після розіграшу кутового на 60-й хвилині українці пропустили перший м’яч на турнірі – відзначився Мамалига.
 
Останні півгодини матчу пройшли за беззаперечної переваги підопічних Петракова, які прикрасили підсумкову перемогу ще двома вишеньками на торті. Кулаков, який вийшов на заміну у другому таймі, після подачі з флангу зіграв на випередження і головою відправив м'яч у ціль. За декілька хвилин Кащук відгукнувся на акцентований простріл Сича і вп’яте засмутив воротаря збірної Молдови – 5:1.
 
У другому матчі групи збірна Фінляндії із мінімальною перевагою на свою користь завершила протистояння із грузинськими однолітками – 1:0. Таким чином, після двох турів Україна перше місце з Фінляндією, маючи в активі чотири пункти. У вирішальний гральний день, 21 січня, нашим хлопцям належить зустрітися із однолітками з Грузії.
 
«Кубок Розвитку-2016». Група «С»
 
Україна U-17 – Молдова U-17 – 5:1
 
Голи: Козиренко (6), Булеца (19), Наумець (24), Кулаков (69), Кащук (73) – Мамалига (60)
 
Попередження: Чех
 
Україна: Петрусь – Бондар (Авраменко, 41), Сухар (Миколенко, 41), Червак, Сич, Чех (Хахльов, 41), Мусолітін, Булеца (Кащук, 54), Козиренко (Янаков, 59), Наумець, Михайленко (Кулаков, 59)
 
Молдова: Апостолакі – Карастоян (Ящук, 69), Чипері, Бойко (Кішка, 77), Осипов (Берко, 52), Ніхаєв, Постіка, Юрашко, Фуртуне, Дамашкан, Мамалига

ФОТОРЕПОРТАЖ з турніру дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
Категорія: у світі | Переглядів: 958 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: