Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Закарпатські юніори виступили на FRAGARIA CUP-2015
10:05
Закарпатські юніори виступили на FRAGARIA CUP-2015
Даний турнір проходив з другого по шосте липня в словацькому місті Пряшів.

Даний турнір проходив з другого по шосте липня в словацькому місті Пряшів.

Кожного року у Словаччині проводиться справжнє футбольне свято для дітей. Цей рік не став виключенням. Даний турнір проходив з другого по шосте липня в словацькому місті Пряшів.

FRAGARIA CUP – це надзвичайно великий міжнародний футбольний турнір. Цього року в турнірі приймало участь 174 команди із 14-ти країн Європи. Цей турнір вважається одним з найкращих дитячих турнірів старого світу. І не дарма. Адже FRAGARIA CUP- це така собі футбольна країна, в якій є безліч розваг і своя неповторна атмосфера. Участь у цьому турнірі справа честі та принциповості для багатьох команд. Україну представляли 24 команди. Це до слова третій показник по кількості після місцевої Словаччини та Румунії. З нашого закарпатського краю було 8 команд, це : «FS Uzhgorod (U-13)», «FS Zinedine Uzhgorod (U-8)», «SDFSSOR Uzhgorod (U-9)», «SDFSSOR Uzhgorod (U-12)», «SDFSSOR Uzhgorod A (U-10)», «SDFSSOR Uzhgorod B (U-10)», «Suzirya Svalyava(U-9)», «Suzirya Svalyava (U-12)». Приємно те, що всі без виключення закарпатські команди показали хороший рівень гри. А деякі з них добились навіть хороших результатів і нагород, але про це згодом.

Вперше на цей турнір приїхала команда «FS Zinedine Uzhgorod», тренер Євген Бібіков. (Фотографія 1) Вони змагалися у віковій категорії U-8. До слова саме ця команда є тріумфатором недавнього дитячого чемпіонату Ужгороду з футболу. Свою групу «Zinedine» впевнено виграв. Вилетіли ужгородці у четверть фіналі від румунської команди «CSMS lasi», які до слова і виграли турнір. Як, зазначає тренер ці змагання відрізняються від інших своєю атмосферою та великою кількістю запрошених команд. В цілому Євген задоволений грою, яку показали його підопічні і зазначає, що вони неодмінно будуть готуватись до наступного року.

Бронзові медалі отримала команда з Ужгорода «SDFSSOR Uzhgorod A», тренером яких є Василь Орос. (Фотографія 2) Ця команда брала змагалася у віковій категорії U-10. Свою групу ужгородці впевнено виграли. Далі в матчах на виліт підопічні Ороса дійшли до півфіналу, де в післяматчевих пенальті поступились румунській команді «Juniorul Brasov». А в матчі за третє місце ужгородці перемогли однолітків з тієї ж Румунії «CS Atletico Arad» з рахунком 4-2. Декілька гравців «СДЮШОРА» показали прекрасну гру на цих змаганнях, чим і заслужили попаданням до символічної збірної турніру. Це : Василь Дебич та Андрій Пришляк.

Прекрасний результат продемонструвала команда Володимира Мухлиніна «FS Uzhgorod». (Фото 3) Вони змагалися з у віковій категорії U-13. Команда з Ужгороду показала феноменальний результат у групі, не пропустивши жодного голу у власні ворота. Після групового етапу підопічні Мухлиніна спокійно та впевнено вийшли у фінал, де на них чекав команда-господар турніру «Tatran Presov», саме пряшівська команда до фіналу не помічала ніяких суперників та вигравала від опонентів з дуже великими рахунками. І все ж таки саме господарі вважались основним фаворитом на золоті медалі. Але саме ужгородці дали словацькій команді справжній бій. У фіналі була абсолютно рівна гра, моментами краще грали «Tatran Presov», а моментами ужгородці. І напевно ця гра завершилася б серією післяматчевих пенальті, якби не декілька результативних помилок арбітрів, спрямованих на користь словацькій команді. Як, результат не справедлива перемога «Tatran Presov» 3-0 та зруйнований арбітрами фінал. Також потрібно відзначити, що найпрестижнішу індивідуальну нагороду «Кращого гравця» турніру отримав ужгородець Василь Роботишин.

Справжніми героями повернулись до дому гравця команди «SDFSSOR Uzhgorod» на чолі з тренером Володимиром Шоляком, які виграли FRAGARIA CUP серед однолітків у категорії U-9. (ФОТО 4) Хлопці впродовж цілого турніру демонстрували прекрасну гру та результативність. Не дарма тільки за груповий етап ужгородці наколотили у ворота суперника 51 гол. Це дивовижний результат. На своєму шляху вони буквально знищили найтитулованішу білоруську команду FC «MINSK», яку у півфіналі обіграли з рахунком 5-0. Після цієї перемоги всі розуміли, що головним фаворитом у боротьбі за золото буде саме Ужгород. Так і було. У фінальній грі підопічні Шоляка переграли іншу білоруську команду COR «BREST» з мінімальним рахунком 1-0. Головним героєм турніру став ужгородець Андрій Деревлянка, крім нього Даніель Горват показавши прекрасну гру впродовж усіх ігор увійшов у символічну збірну турніру. І все це завдяки прекрасній роботі тренера Володимира Шоляка.

ЯН РОГАЧ






Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1356 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: