Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Товариська гра між українськими та угорськими митниками (ФОТО)
20:35
Товариська гра між українськими та угорськими митниками (ФОТО)
Цікавий міжнародний поєдинок відбувся минулої суботи на чопському стадіоні «Локомотив».

Цікавий міжнародний поєдинок відбувся минулої суботи на чопському стадіоні «Локомотив».

На чудовий газон вийшли помірятися силами збірні команди Закарпатської митниці та головної дирекції регіональної дирекції митної та фінансової варти Північно-Альфельдського регіону Угорщини.

Ці дружні зустрічі вже мають солідну історію. Перший такий поєдинок відбувся в далекому 1980 році. Матч тоді було приурочено до відкриття Олімпійських ігор у Москві. Потім відбувся матч-відповідь. І ось на чопському стадіоні команди митниць дружніх країн зустрілись у 35-й раз. В Угорщині відбулося 34 матчі. У вересні наші митники проведуть 35-й поєдинок у сусідній країні.

Суботній товариський матч організувала Закарпатська митниця, а вперше проводила цей поєдинок Федерація футболу м.Чоп. На урочистому відкритті на флагштоках майоріли прапори України, Угорщини та Федерації футболу м.Чоп. Учасників міжнародного товариського матчу привітали в.о. Закарпатської митниці Роман Крутяк, начальник головної дирекції регіональної дирекції Північно-Альфельдського регіону Атілла Полц, голова Федерації футболу м.Чоп Валерій Самардак. Керівник наймолодшої федерації на Закарпатті вручив пам’ятні кубки командам із написом українською та угорською мовами про те, що цей матч ювілейний – тридцять п’ятий. На стадіоні пролунали Гімни України та Угорщини.

Сам поєдинок проходив цікаво. В обох командах багато кваліфікованих футболістів. Крім спортивного принципу, гравці відчували відповідальність, адже вони представляли свої країни. Близько 10-ї хв. гри ініціативу перехопили закарпатські митники, чиї атаки були значно гострішими. Досить довго закарпатцям не вдавалося реалізувати свою перевагу. Угорців виручали голкіпер, поперечина воріт, неточні удари гравців атаки. Тільки всередині першого тайму передачею партнера скористався Костянтин Багрій. Не пройшло й однієї хвилини після забитого м’яча, як угорцям довелося вдруге розпочинати з центру поля. На цей раз шедевр уболівальникам подарував Руслан Мороз, який закинув м’яч за спину голкіпера суперників із центрального кола.

У другому таймі угорці значно пожвавили гру, і невдовзі Золтан Ковач із лінії штрафного майданчика точно відправив м’яч у дальній кут воріт закарпатців. Наші футболісти відповіли кількома гострими атаками, але Тарас Задорожний, Костянтин Багрій, Петро Решко не змогли реалізувати свої моменти. Та все ж один із найдосвідченіших у команді Закарпатської митниці Петро Решко доводить рахунок до 3:1. За кілька хвилин до фінального свистка Берталон Нодь змінює розрив до мінімального. Угорські футболісти пішли на заключний штурм, і кілька разів біля наших воріт було дуже гаряче, але закарпатці встояли. Фінальний свисток Петра Міляна зафіксував перемогу збірної команди Закарпатської митниці з рахунком 3:2.

Після завершення матчу в.о. начальника Закарпатської митниці Роман Крутяк вручив пам’ятні подарунки керівникам митниці Північно-Альфельдського регіону Аттілі Полцу, Пийтеру Мезиву та Йожефу Шолтесу, а кращим гравцям команди-суперниці – пам’ятні призи. У свою чергу Атілла Полц вручив пам’ятні подарунки керівникам Закарпатської митниці Роману Крутяку, а кращим гравцям збірної Закарпатської митниці – спеціальні призи. Спеціальний кубок було вручено Петру Ряшку, який уже 20 років є одним із організаторів цих міжнародних матчів. В.о. начальника Закарпатської митниці Роман Крутяк вручив капітану збірної Закарпатської митниці Петру Ряшку кубок за перемогу в 35-му міжнародному матчі між збірними митниць дружніх країн.

Степан СЕЛМЕНСЬКИЙ

ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу Ви можете переглянути на офіційній сторінці Вконтакте.

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 803 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: