Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Закарпатський футбол очима американців
22:29
Закарпатський футбол очима американців
Група американців відвідує різні країни світу, за 11 місяців вони повинні відвідати 11 країн. Наразі декілька з них перебувають в Україні.

Група американців відвідує різні країни світу, за 11 місяців вони повинні відвідати 11 держав. Наразі декілька з них перебувають в Україні (Закарпаття). Їхня мета - допомога людям, які цього потребують.

- Порівняйте, будь ласка, рівень популярності футболу в США і в Україні?

Tyler Schipper: Футбол у США не такий популярний , як в Україні чи Європі. Набагато популярнішими є інші види спорту, такі як бейсбол, баскетбол, американський футбол. Футбол поза конкуренцією з ними, але за останні 5-6 років популярність його в Штатах стрімко зростає. Особливо коли в 2010 на Чемпіонаті світу в ПАР збірна США вийшла з групи в 1/8 фіналу, тоді вони зрозуміли що це спорт світового рівня.

- Як розвивається футбольна інфраструктура в США? Чи є хороші умови для тренувань?

Tyler Schipper: Америка має ресурси для побудови хороших стадіонів, тренувальних баз та всієї інфраструктури, необхідної для розвитку футболу і створення сильних команд.

Tyler Hunt: На мою думку, рівень MLS (американська футбольна ліга) на пристойному рівні. З кожним роком він наближається до рівня англійської Прем’єр-ліги.

- Тайлере, де ти купив футболку з логотипом «Челсі»? Ти фанат лондонців?

Tyler Hunt: Я купив цю футболку у В’єтнамі. Історія дуже проста: там було надзвичайно спекотно і я, взявши гроші в мами, пішов у магазин відомого бренда і купив футболку з логотипом «Челсі», тому що в неї був дуже хороший клімат-контроль. Моєю улюбленою командою є мадридський «Реал» з Кріштіану Роналду, а найулюбленішим гравцем Дідьє Дроґба. Тож «Челсі» мені теж не чужий.

- Тайлере, чи хотів би ти, щоб твої діти займалися футболом?

Tyler Schipper: Мені без різниці, головне, щоб діти любили футбол. Але мрію, щоб мої діти займалися тенісом.

- Чи можете у відсотках визначити рівень популярності футболу в окремих американських штатах?

Tyler Schipper: На жаль, не можу. Майже у всіх, особливо в тих, де є команда МЛС, рівень зацікавленості приблизно 5 %, і це ще досить багато. Основна ніша, звісно, як я вже говорив, це - баскетбол, бейсбол, американський футбол. Команди з цих видів спорту є у кожному штаті, у кожному місті. Натомість футбол більше популярний серед дітей, молоді. Вони починають займатися футболом в коледжах, але після закінчення подальшої перспективи нема. Тому вони змушені займатися більш розвиненими видами спорту, за допомогою яких можна потрапити в університет. Звісно ж, займатися баскетболом, бейсболом в майбутньому є більш прибутковим. В Джорджії, звідки я родом, люди переважно вболівають за ті види спорту, ігри з яких проводяться в штаті. І, думаю, така ситуація майже всюди.

Tyler Hunt: Більшість людей, які дійсно цікавляться футболом, дивляться більше Прем’єр-лігу, ніж МЛС. Якщо спитати будь-якого футбольного фаната, за яку команду він уболіває, то він точно назве «Реал» , «Манчестер Юнайтед», «Мілан» або «Баварію». Вони найперше виберуть якогось європейського ґранда, ніж команду МЛС.

- А що ви міркуєте про побачений матч Ужгородського районного чемпіонату Лінці – Худльово?

Tyler Schipper: Я побачив, що більшість футболістів грає для свого задоволення, але через погану якість любительських полів, не можуть продемонструвати техніку, красивий футбол.

Tyler Hunt: Коли я був малий, теж грав на таких полях.

- Що ви можете сказати про побачені вами ігри ДЮФЛ?

Tyler Hunt: Футбольна дитяча академія в Ужгороді дуже хороша. Насамперед мені сподобалося те, що юні футболісти мають чудові умови, форму, поля – це основний базис для подальшого розвитку.

Tyler Schipper: Я вважаю, що у дітей має бути якийсь баланс між футболом і життям. Якщо в молодого хлопця не вийшло стати хорошим футболістом, щоб він міг знаходити себе в чомусь іншому, щоб розуміли, що на футболі життя не закінчується. Мають бути готовими до поразок і не залежати тільки від футболу.

- Ваші побажання на майбутнє для Ужгорода?

Tyler Hunt: Я б з радістю повернувся сюди в майбутньому.

Tyler Schipper: Мені подобається те, що тут можна зайти будь-куди, в лікарню, де можна допомагати тим, хто цього потребує, в кав’ярні, де можна добре проводити час з друзями. І хотілося, щоб у майбутньому батьки менше кричали на дітей.

Інтерв’ю закінчилося фотосесією Тайлера Ханта та поїданням смачної піци!

Матеріал переклав та підготував гравець ФК «Віола» (Худльово) Рудольф Балажинець. Фотосесію здійснювали Тарас Галушка і представник ДЮФЛ Михайло Шовш

Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1269 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: