Головна » Усі публікації » ДЮФЛ » Західноукраїнські клуби проти реформи ДЮФЛУ
16:26
Західноукраїнські клуби проти реформи ДЮФЛУ
Клуби із Західної України виступили проти запропонованої реформи Дитячо-юнацької футбольної ліги.

Західноукраїнські клуби проти реформи ДЮФЛУ
14 грудня о Будинку футболу відбулася нарада представників Дитячо-юнацької футбольної ліги України (ДЮФЛУ). Серед питань, обговорюваних директорами футбольних шкіл і клубів була і майбутня реорганізація ліги.
 
У листопаді ДЮФЛУ винесла на публіку проект реформи. Її головна ідея - створення Суперліги або Елітліги, до якої увійдуть 16 найсильніший юнацьких клубів України. Пріоритетно - ті, хто в клубному заліку займе в цьому чинному чемпіонаті 1-4 місця в своїх зонах вищої ліги і мають фінансові можливості і умови для участі. У сезоні 2017-2018 Елітліга буде розбита на 2 групи по 8 команд. На першому етапі команди зіграють 14 турів, за їх підсумками перші чотири команди кожної групи сформують вісімку, яка навесні 2018 року розіграє призові місця чемпіонату, інша вісімка визначить квартет невдах, які вилетіли до вищої ліги.
 
Вища ліга ДЮФЛУ буде складатися з 40 клубів, розбитих на чотири зони по 10 команд у чотирьох вікових категоріях. У ній збережуться фінальні турніри в кожній віковій категорії. Топ-квартет клубного заліку отримає право перейти в Еліт-лігу, а невдахи вилетять в першу лігу.
 
За інформацією Sport Arena, такий варіант розвитку ДЮФЛУ підтримують Динамо і Шахтар, мотивуючи реформу необхідністю підняти рівень дитячо-юнацького футболу і бажанням більшої боротьби і конкуренції в лізі.
 
Різко проти на нараді виступили представники західноукраїнських ФК, які переважно грають в групах 1 та 4 ДЮФЛУ. Їх мотив прагматичний - нова географія турніру різко підвищує вартість роз'їздів команд, адже відправляти дитячі команди потрібно буде на інший кінець країни і з ночівлею в місті проведення матчів. Крім того, часто логістичні реалії України не дають можливості вписатися в доїзд на тури в віддалені міста. Тільки представники чернівецької Буковини погодилися на зміни, запропоновані ДЮФЛУ.
 
Для остаточного рішення щодо реформи ДЮФЛУ представникам футбольних шкіл-учасникам чемпіонату запропонували заповнити анкети, в яких Ліга проводить опитування думки команд. Рішення про зміну регламенту проведення турнірів керівництво ДЮФЛУ прийме після результатів анкетування клубів.
Категорія: ДЮФЛ | Переглядів: 1160 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: