Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Закономірні «нулі» у матчі з металургами
22:43
Закономірні «нулі» у матчі з металургами
23 травня, у суботу, у м. Київ, на «Оболонь-арені» відбувся матч Чемпіонату України з футболу між донецьким «Металургом» та «Говерлою».

23 травня, у суботу, у м. Київ, на «Оболонь-арені» відбувся матч Чемпіонату України з футболу між донецьким «Металургом» та «Говерлою» з Ужгорода.

Ця зустріч розцінювалась, скоріш, як виставкова, аніж та, яка б вирішувала долю команд. Сценарій першої половини гри став зайвим підтвердженням цієї гіпотези, завершившись «сухими» нулями на табло.

Перша п’ятихвилинка залишилась за ужгородцями. Підопічні В’ячеслава Вікторовича намагались взяти кермо від матчу у свої руки. Здавалось, металурги не проти такого сценарію, проте ледь не поплатились за це. На 4 хвилині матчу непоступливий Дмитро Хльобас мав прекрасну нагоду, аби розчарувати Бандуру. Захисники донецького колективу почали клеїти дурня на підступах до власного карного. Максим Шацьких на досвіді скористався необачністю донеччан, і вивів Хльобаса на ударну позицію, однак того підвело виконання. Цей момент став кінцем домінування закарпатців у першому таймі. Донеччани почали грати у властивій їм манері. Це відразу ж принесло свої дивіденди: молодий нападник Мишенко з гострого кута пробивав ударом через себе. Ефектно, але не зовсім ефективно.

Кілька хвилин потому активний Мишенко ледь не підкараулив «на гарячому» Люльку і Коваля, які не зрозуміли одне одного. Захисник скидав м’яч на кіпера, не побачивши, що той покинув межі воротарської. Зовсім трохи не вистачило 87 номеру номінальних господарів, щоб випередити Коваля. Гол назрівав, і близьким до того, аби відкрити рахунок був вихованець харківського «Металіста» – Нойок. Опорник металургів продемонстрував непогане виконання штрафного удару (варто враховувати, що до воріт було 35 метрів). Коваль нервує, однак встигає переправити шкіряного у каркас воріт.

Гра проходила у спокійному темпі. Футболісти економили енергію, тільки зрідка демонструючи, що таке швидкість. Проте, це не заважало створювати небезпечні моменти. Один із найактивніших гравців з боку донеччан, Мишенко, мав чергову хорошу нагоду для взяття воріт, відібравши круглого поблизу карного ужгородців у Ягодінскіса. Молодий снайпер господарів вийшов на ударну позицію, але Максим Коваль витягує м’яч з ближнього кута.

Після цього моменту протистояння перейшло у більш спокійне русло. Футболісти обмінювались грубощами у центрі поля та мірялись кількістю невдалих передач, не створюючи ніякого конструктиву. Так тривало упродовж 15 хвилин. Здавалось, дебютна половина зустрічі завершиться у супровід нудного футболу у виконанні обох колективів. Однак свої плани на кінцівку тайму мала пара Аруна – Шацьких. Перший навішував з кутового, а Максим завершував старання нігерійця пострілом голово – забракло точності.

На такій мажорній ноті, у вигляді удару Шацьких, завершився перший тайм. Футболісти відразу ж сховались від нереальної спеки у підтрибунне приміщення.

Після 15 хвилин рятівного відпочинку, від київської засушливої спеки, розпочався другий тайм. Говерляни вирішили скористатись сценарієм перших п’яти хвилин дебюту зустрічі. Це умовне домінування на полі ледь не перетворилось у перше взяття воріт. Лукман Аруна, після серії незрозумілих рикошетів, віддає шикарний пас на найкращого бомбардира Чемпіонату України за всю історію – Максима Шацьких. Голеадор закарпатців збирався перехитрити Бандуру, закинувши шкіряного за комірець, проте кіпер металургів «прочитав» задум форварда гостей.

Можливо, нестерпна спека, або ж відсутність мотивації, але, починаючи з 55 хвилини, футболісти забули, заради чого вони виходять на поле. Інколи складалось враження, що говерляни на пару з металургами просто дограють матч. Все, на що спромоглись команди упродовж тривалого відрізку ігрового часу – це дальні неточні удари, купа невикористаних перспективних стандартів. З боку «Говерли» давалась в знаки пасивність лідера команди – Мякушка, який запам’ятався лише невдалими спробами дриблінгу. Лукман Аруна, якого ряд ЗМІ вже відіслало у Київ, продемонстрував повну байдужість до гри у другому таймі. Однак, донеччани ніяк не змогли скористатись таким подарунком.

Так тривало до 73 хвилини: центрбек «протокольних» господарів, Прийма, помиляється у простому моменті, скидаючи шкіряного на Хльобаса. Дмитро пробивав із убивчої позиції зльоту, однак занадто сильно і неточно.

Можливість Хльобаса останнім небезпечним епізодом у матчі. Команди погодились на мирову. 0:0 – попри нереальну спеку – зовсім «не спекотна» гра.


«Металург» (Донецьк) – «Говерла» (Ужгород) – 0:0

«Металург»: Бандура – Пляцикас, Путівцев, Прийма, Насонов – Овсепян (Барановський, 73), Нойок, Алешандре (Поступаленко, 57), Нельсон, Араужо – Мишенко (Козак, 61)

«Говерла»: Коваль – Хомин, Тудосе, Ягодінскіс, Люлька – Райчевіч, Аруна (Гришин 7), Шацьких, Мякушко, Фещук – Хльобас

Попередження: Нельсон, Насонов – Хльобас, Фещук

Головний арбітр: Костянтин Труханов
Аттіла Ерделі

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 650 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: