Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » "Заріччя" вириває перемогу в сусідському дербі (ФОТО)
15:37
"Заріччя" вириває перемогу в сусідському дербі (ФОТО)
Про те, як зарічанці здобули дебютну звитягу в цьогорічній Лізі чемпіонів Закарпаття, читайте далі.

Незважаючи на те, що ці команди представляють різні райони, та слід відзначити, що великоком’ятцям до зарічанців треба йти або їхати в понад два рази менше, ніж до свого райцентру, а зарічанцям до ком’ятського моста через «Боржаву» теж майже в півтори рази менше, ніж до свого райцентру. Із огляду на це, про принциповість цього матчу доводити буде зайвим. Гра розпочалась на зустрічних курсах. Спочатку трохи кращими були «колоскові», та згодом зарічанці перехопили ініціативу.

На 3-й хвилині на завершенні атаки по центру Хрипта завдав підступного удару з відскоком від газону й влучив у правий кут. Волошин намагався зловити, та м’яч від його рук зрикошетив, на щастя для місцевих, на кутовий. Навіс Цібеленка з цього стандарту з правого флангу в центр штрафного майданчика влучним ударом головою замкнув Юрій Козуб. Воротар зреагував на його постріл. Через вісім хвилин ще одну навісну передачу з кутового з лівого флангу від Пойдина намагався замкнути Цібеленко, та удар у нього не вийшов. Однак, Мізун п’ятою з гострого кута з правого краю воротарського майданчика намагався підкорегувати м’яч у ворота, та той полетів над поперечиною.

На 23-й хвилині Курилишин завершив атаку по центру влучним ударом із 18-ти метрів. Кеню відбив перед собою і з другої спроби забрав м’яча до рук. Через чотири хвилини відбувся момент, який багато в чому вплинув на підсумковий рахунок. Чергова атака лівим флангом за участю Копчі, Пойдина, Мізуна та Хрипти завершилась виходом останнього віч-на-віч із воротарем. Ігор намагався обіграти воротаря, та Волошин кинувся в ноги й видер м’яч від нього з-під ніг.

На 30-й хвилині Великошич пробив зі штрафного з 30-ти метрів над правим верхнім кутом воріт. Через три хвилини наступ правим флангом зі зміщенням до центру, за участю Булези, Курилишина, Шерегія-Шишкіна та Великошича, завершився ударом Ростислава під праву стійку. Кеню в стрибку відбив. Та в наступній атаці підопічні Сергія Караслая досягли свого, коли Шерегій-Шишкін завершив, результативним пострілом із 12-ти метрів під праву стійку, атаку по центру за участю Черніка, Курилишина та Великошича. Воротар стрибав, та не дістав – 1:0.

Суперник із Великих Ком’ят спробував перевести гру на чужу половину поля, та до справжньої гостроти не доходило. Натомість, зарічанці змогли вирватись у кілька небезпечних контрвипадів. На завершенні одного з них, який стався по центру, Курилишин продерся, з допомогою дриблінгу, крізь кількох опонентів і обвідним ударом із 14-ти метрів поклав круглого точно під дальню ліву стійку, без шансів на відбиття цього пострілу – 2:0. Через дві хвилини Цібеленко завершив позиційний наступ правим флангом ударом у ближній кут, та м’яч оминув ворота із зовнішнього боку.

Господарі, як тільки розіграли з центра поля, провели кинджальну атаку вже на 6-12-й секундах другого тайму. Чернік дальнім пасом знайшов Великошича, а Ростислав пройшов трохи вперед і потужно розстрілював браму з дуже хорошої позиції, та м’яч полетів над поперечиною. Через три хвилини новий наступ лівим флангом із поступовим зміщенням до правого краю. Кепич коротко віддав правіше на Курилишина, а Андрій в один дотик відпасував ще далі на Шерегія-Шишкіна. Іван вирізав діагональ на правий край штрафного майданчика на Булезу й Василь ударом із 14-ти метрів пробив поруч із дальньою лівою стійкою. Трохи згодом гостям вдалась триходівка по центру, за участю Пойдина, Хрипти та Цібеленка. На її завершенні Ігор якісним середнім пасом вивів Юрія на воротаря і нападник влучив під дальню праву стійку – 1:2.

Через три хвилини повеселив глядачів Великошич, який влучив у ліву стійку, від якої м’яч вздовж лінії полетів до правої, рикошетом від якої вилетів у поле. Та за мить до цього арбітр зафіксував фол в атаці. На 68-й хвилині зарічанці прорвались вперед лівим флангом зі зміщенням до центру. Машіко віддав на Великошича, а Ростислав обігрався з Черніком і потужно пробив із 22-х метрів. Кеню стрибав, та не дістав, та його врятувала поперечина, від якої м’яч зрикошетив у поле. На 79-й хвилині після розіграшу штрафного Білан влучив під ближню ліву стійку. Воротар у падінні зреагував на його постріл.

Через хвилину Білан зліва віддав правіше на п'ятнадцять метрів на Черніка, який із ходу пробив повз ліву стійку. У наступній атаці Великошич ударом із 16-ти метрів влучив м’ячем у руку захисника й заробив пенальті. Гасинець із точки влучив у лівий кут без шансів для воротаря – 3:1.

Перемога дозволяє зарічанцям фактично переглядати потенційних опонентів у чвертьфіналі, а «Колосу» в заключному турі потрібна тільки перемога, яка може підняти їх на бронзову, а можливо й на срібну сходинку в групі.
 
 
Арбітр – Сергій Гецко
Асистенти – Соболч Алмаші та Золтан Кота
Делегат ФФЗ – Семен Кагач
 
с. Заріччя, стадіон «Колос», + 8 градусів, хмарно, 150 глядачів
 
«Заріччя» – «Колос» Великі Ком’яти – 3:1
 
Голи: Шерегій-Шишкін, 35, Курилишин, 42, Гасинець, 83 – Цібеленко, 56.
 
«Заріччя»: Владислав Волошин, Василь Булеза (Михайло Греба, 53), Іван Шерегій, Ростислав Великошич (Юрій Сокач, 86), Іван Шерегій-Шишкін, Андрій Курилишин, Ігор Чернік, Юрій Костак, Аркадій Гасинець, Владислав Машіко, Іван Кепич (Сергій Білан, 53).
Запасні: Михайло Брич, Любомир Ганчич, Василь Фельцан, Василь Зан.
Тренер – Сергій Караслай.

«Колос»: Ярослав Кеню, Анатолій Копча, Віталій Головнич, Юрій Козуб, Андрій Попович, Ярослав Пойдин, Іван Мудра, Андрій Ісак, Володимир Мізун, Юрій Цібеленко, Юрій Хрипта.
Запасні: Віталій Гнетило, Іван Боршош, Іван Козуб, Сергій Євтушенко, Сергій Костак, Мирослав Мудра.
 
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Вконтакте.
 
Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1025 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: