Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Завершився IV етап Всеукраїнського турніру «Шкіряний м’яч»
14:43
Завершився IV етап Всеукраїнського турніру «Шкіряний м’яч»
26 квітня в селі Поляна Свалявського району пройшли ігри четвертого етапу Всеукраїнського турніру «Шкіряний м’яч».

Завершився IV етап Всеукраїнського турніру «Шкіряний м’яч» У змаганнях взяли участь переможці трьох попередніх етапів у трьох вікових категоріях. Ігри серед учнів старшої та середньої вікової категорії проходили на стадіоні Поляна, а наймолодші змагалися на майданчику зі штучним покриттям.

У старшій віковій категорії серед учнів 2003 року народження на четвертому етапі змагалися команди Середнянської ЗОШ І-ІІІ ст. Ужгородського району, ЗОШ І-ІІІ ст. села Сільце Іршавського району, Рахівської ЗОШ № 3 та Дусинської ЗОШ Свалявського району. Протягом усього ігрового дня велася цікава безкомпромісна боротьба. За результатами змагань перше місце посіли юні футболісти з Середнього (тренер Микола Дорогович), друге – юні футболісти з Сільця, третіми стали рахівці.

У середній віковій категорій серед гравців 2004 року народження боротьбу вели команди Свалявської ЗОШ №1, ЗОШ № 19 м. Ужгород, а також учні з Сільця та Бороняви Хустського району. Переможцями в цій віковій категорії стали юні футболісти зі Сваляви (тренер Євген Левко), представники ЗОШ № 19 – другі, футболісти з Сільця – треті.

Цікаво і напружено проходили змагання і в наймолодшій віковій категорії серед футболістів 2005 року народження. За результатами ігор перемогла команда ЗОШ № 19 міста Ужгород (тренер Ігор Гарлач-старший). Друге місце посіли учні Яношівської ЗОШ Берегівського району, третє – у команди Бедевлі з Тячівського району, четверте – Свалявської гімназії.

Таким чином, переможці трьох вікових груп – команди школярів Середнього, Сваляви та Ужгорода (ЗОШ №19) – здобули право взяти участь у V етапі Всеукраїнського турніру «Шкіряний м’яч».

У перервах між іграми та по їх закінченню організатори турніру проводили додаткові конкурси серед учасників у кожній віковій категорії на жонглювання м’яча, удари на дальність та удари на точність. За результатами конкурсів переможцями у старшій віковій категорії стали: жонглювання – Максим Лютнянський (Середнє), удари на дальність – Владислав Чебурашкін (Сільце), удари на точність – Сергій Любка (Середнє). У середній віковій категорії в жонглюванні переміг учень Свалявської ЗОШ № 1 Нікіта Кіт, в ударах на дальність – Олександр Черевко з Ужгорода, а в ударах на точність перемогу отримав Василь Худа (ЗОШ №1 м.Свалява). У наймолодшій віковій категорії у всіх номінаціях перемогли учні Ужгородської ЗОШ № 19. У жонглюванні не було рівних Артуру Мушаку, в ударах на дальність тріумфував Арсеній Орос, а найточнішим був Денис Окогриб.

– Не зважаючи, що на третьому етапі «Шкіряного м’яча» ряд переможців районних та міських змагань у силу різних причин не брали участь, – сказав голова дитячо-юнацького комітету ФФЗ Олександр Чегіль, – на четвертому етапі (фінальному для області) участь взяли всі команди. Турнір організований на високому рівні. Краще Поляни, мабуть, на Закарпатті умов годі шукати: три поля, газони високої якості, інфраструктура на найвищому рівні. Щира подяка від Федерації футболу Закарпаття людям, які на місці надали допомогу в організації й проведенню цього турніру, зокрема президенту ФК «Поляна» Івану Дрогобецькому, голові Свалявської федерації футболу Владиславу Безику та головному судді змагань Елемиру Майору. Завдяки їм свято шкільного футболу в Поляні вдалося на славу».

Після завершення змагань усі учасники були нагороджені кубками, медалями, грамотами та спеціальними призами Федерації футболу Закарпаття. Нагородження проводили заступник голови ФФЗ Віктор Наскалов, голова комітету дитячо-юнацького футболу ФФЗ Олександр Чегіль, голова Свалявської федерації футболу Владислав Безик та головний суддя змагань Елемир Майор. Треба відмітити, що всі учасники змагань отримали повноцінне харчування за рахунок Департаменту освіти та науки Закарпатської ОДА.
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 1114 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: