Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Завжди у формі: у чому грають закарпатські команди
22:20
Завжди у формі: у чому грають закарпатські команди
Сайт Лобда представляє добірку ігрової футбольної форми команд, які грали у минулому та стартують у новому сезоні обласних чемпіонатів.

Завжди у формі: у чому грають закарпатські команди На провідних футбольних ресурсах перед початком кожного сезону досить популярною є тема співпраці спортивних брендів з футбольними клубами, які вони одягають і кожен рік оновлюють дизайн футбольної форми та інших деталей екіпірування. Звісно у європейському футболі, тобто у топових чемпіонатах, контракти з виробниками екіпірування вимірюються десятками, а то й сотнями мільйонами євро, що є елементом футбольного маркетингу клубів.

Дещо схожий аналіз футбольної форми ми вирішили провести серед команд обласного чемпіонату. У цій статті ми не маємо на меті виділити якісь команди, адже кожен футбольний клуб функціонує по мірі своїх фінансових можливостей.

Почнемо з Вищої ліги, де з приходом Хуста лідерство захопив італійський виробник Legea. Новачок вишки близько року тому перейшов на екіпірування Legea (червоний та білий кольори форми, які прийшли на зміну «пивним» зеленим та жовтому кольору). Так само рік тому почали грати в синьо-білій формі Legea іршавська Бужора. Більш тривалий період (більше трьох років) грають у Legea Вільхівці, які мають форму темносиню з червоним та червону з білим кольором. 



Наступним виробником за популярністю є ще один італійський бренд Macron, в якому виступає чемпіон Закарпаття останніх років Севлюш. Виноградівці налагодили тісну співпрацю з цим брендом близько трьох років тому і відтоді екіпірують свою команду на рівні з професійними клубами. Іншим макронівським клубом є Середнє, яке розпочало грати у Макроні ще тоді, коли вели боротьбу за найвищі місця у чемпіонаті області.

Срібні призери минулого чемпіонату Поляна грають у формі кольорів національної збірної України від виробника Адідас, а запасним варіантом є гранатова від Diadora. Проте цілком можливо скоро ми побачимо їх у новій формі.  

Мункач зараз виступає у футбольній формі датського виробника Хуммель, на який перейшла вся академія трохи більше року назад після Адідасу, при цьому кольори незмінні – біло-чорний та червоний. 

Рахівські Карпати менш принципово ставляться до виробника і виступають у гранатовій формі Joma та зелено-білій від Europaw.




ФК "Севлюш" (Виноградів) - Macron

ФК "Поляна" - Adidas/ Diadora

ФК "Вільхівці" - Legea 

МФА "Мункач" – Hummel

СК "Карпати" (Рахів) – Joma/ Europaw

ФК "Середнє" – Macron/Umbro

ФК "Бужора" (Іршава) – Legea

ФК "Хуст" - Legea


Лідером у Західній зоні є Macron, і тут також не обійшлось без допомоги дебютанта, а саме лінцівської Зірки, яка ще виступаючи у районній першості перейшла на цей відомий італійський бренд спортивного одягу. Ще одна команда з Ужгородщини лише минулого року оновила свою основну форму (синьо-жовта) змінивши Legea на Macron – це Невицький замок. Вже близько трьох сезонів у Макроні виступає довжанська Боржава граючи у двох комплектах – біло-чорному та зелено-чорному.  



Довіряють українському виробнику Practic мукачівські команди. Нижній Коропець виступає у двох кольорових гаммах Practic (жовто-зелена та біло-синя) та інколи у жовтій говерлівській формі Адідас. Команда з Нового Давидкова окрім Практіка грає також в Джомі, при цьому окрім футбольної форми ще екіпіруючись у Макрон. 

У популярному для нашого чемпіонату Legea зараз грають кінчешський Сокіл (червоно-біла), виїзною формою якого ще є Puma (зелена). Після повернення до Першої ліги Локомотив Чоп знову вийде на поле у Legea (помаранчева).



Краща команда минулого сезону Колос Іванівці виступають у Pro Touch (червоно-біла) та Europaw (синьо-біла). Бобовище вже тривалий час грає у яскравій салатовій формі Zeus. Їхні сусіди з Ракошина наслідують донецький Шахтар і грають у Nike, а також в Umbro.

Щодо іршавських команд, то Боржавське одягається у Nike (синьо-білі кольори), Заріччя у Sportica (біло-зелена) та Joma (синьо-жовта), а Сільце у Lotto (зелений колір).



"Колос" Іванівці – Pro Touch/Europaw

"Колос" Ракошино - Nike/Umbro

"Бобовище" - Zeus

"Н. Коропець" – Practic/Adidas

"Сокіл" Кінчеш - Legea/Puma

"Невицький замок" - Macron/Legea

"Боржава" Довге - Macron

"Заріччя" - Sportica/Joma

"Ф.Медвідя" Н. Давидково - Practic/Joma/Macron

"Сільце" - Lotto

"Боржавське" - Nike

"Зірка" Лінці - Macron

"Локомотив" Чоп - Legea


Із формою команд Східної зони ми знайомі трохи менше, тому виокремимо лише ті, які потрапляли в об’єктиви фотокамер в окремих поєдинках. Тут багато комнад грають у формах без брендів, назвемо ці форми No name. Це і лідер чемпіонату Тячів, та ще декілька клубів серед яких Діброва, Іза та Рокосово.



У своїх традиційних червоно-чорних кольорах грає Говерла у Макроні, резервна у них жовто-чорна також Макрон. У формі цього ж виробника грала Велика Копаня (біла з червоними та темносиніми вставками).  
 
В Legea грає Терново (салатова) та Верховина Міжгір'я (зелено-біла). Карпати Дубове вже досить давно одягаються у Sportica (зелено-біла). Вонігово виступає у темносиній формі від Europaw. Команда Вишкова грає у традиційній зелено-білій формі Adidas.     



"Тячів" – No name

"Говерла" Ясіня – Macron

"Копаня" - Macron

"Іза" - No name

"Вишково" - Adidas

"Вонігово" - Europaw

"Діброва" - No name

"Гірник" - No name

"Терново" – Legea

"Карпати" Дубове – Sportica

"Верховина" Міжгір'я – Legea


Окремо можна згадати про новачка Зимової першості Страйвер, який грав у Macron. Щодо професійних клубів Закарпаття, то Ужгород з самого початку своєї перезагрузки грає у Макроні. Минай також розпочинав свій футбольний шлях у Макроні, а останні два сезони грає вже у Найк.


 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 1324 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: