Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Зберегли золоту інтригу (ФОТО)
15:32
Зберегли золоту інтригу (ФОТО)
Про один із центральних матчів 17-го туру серед юнаків дізнавайтесь далі.

Зберегли золоту інтригу (ФОТО)
Після очкових втрат у Рахові, де рахунок був досить таки по грі, та особливо дошкульного фіаско в як мінімум нічийній, щодо перебігу подій на полі, грі в Хусті, юнаки «Севлюша» віддали ініціативу в боротьбі за верхівку таблиці в ноги «Бужорі». Наразі доводиться наздоганяти втрачене раніше в дуже непростих, конкурентних поєдинках. Тиждень тому на жилах вирвали вольову звитягу над потужним «Минаєм». Одним із таких непростих вважався й двобій у Поляні. Іршавці, які могли б достроково озолотитися, та минайці, які зберігають непогані шанси на срібний колір на своїх грудях, очікували від команди зі Свалявщини такої ж приті, яку вони продемонстрували в першому колі на виноградівській «Юності». Та у господарів із того тріумфального, щодо тодішнього результату проти чемпіонів, складу були відсутні ряд ключових виконівців (Цанько, Фалес, Каменяш і Василь та Іван Фізери). Та й підопічні Котубея не були налаштовані вдруге забивати автоголи в свої ворота.
 
Стартові хвилини пройшли у досить рівній боротьбі за центр поля. Першу більш-менш реальну нагоду забити мали господарі. Сокирко перехопив м’яч неподалік центрального кола й віддав уперед на Шелельо. Павло мав можливість вибігти на воротаря, та робив це досить повільно, тому Кутняк зумів на якусь мить випередити його. Серж бездоганно закрив м’яч корпусом і дозволив Ерфану забрати його до рук. На це «блакитно-білі» відповіли двома своїми випадами через хвилинку-другу. Спочатку Левчук завершив атаку по центру ударом із середньої дистанції поруч зі стійкою. А ще далі Кенийз опинився на завершенні наступу правим флангом і влучно пробив у ближній кут, та Молнар зумів відбити.
 
Ще набагато гостріший момент у поки діючих чемпіонів був на 9-й хвилині, коли Яцкулинець міг із вбивчої позиції завершувати атаку по центру, та одразу не пробив і це дозволило Дмитру вибігти з воріт та в пожежному режимі винести м’яч від Сергія.
 
Середина тайму була трохи спокійнішою щодо кількості гольових нагод, та при цьому суттєво покращилась реалізація. Так, майже єдина реальна нагода для взяття була фатальною для господарів. Левчук отримав м’яч на правому фланзі й зібрав на собі на краю штрафного майданчика кілька «жовто-синіх» оборонців та воротаря. При цьому Володимир під пресингом зумів проштовхнути м’яч паралельно, майже по лінії воротарського майданчика, й трохи назад на Кенийза. Андріан метрів із шести переправив круглого в порожні ворота – 1:0.
 
Та перший гол настільки деморалізував місцевих зірочок, що вони в кінці тайму так і не змогли зрозуміти «Де вони і хто їх сюди запросив?» Тому не дивно, що рахунок ще раз змінився за наслідками атаки лівим флангом зі зміщенням до центру. Її пострілом метрів із вісімнадцяти в правий нижній кут завершив Орос. Молнар стрибав, та все ж не зміг дістати – 2:0.
 
Через хвилину ще краща нагода для взяття була віддана в подарунок полянським ультрас. На фініші наступу правим флангом Микулюк віддав паралельно на Левчука, який міг із вбивчої позиції, метрів із п’яти, розстрілювати ворота. Володимиру було важче не влучити, ніж змінити рахунок, та він спромігся спрямувати круглого в сантиметрах поруч із лівою стійкою. Ще через дві хвилини Левчук виборов м’яч по центру, метрах у тридцяти від чужих воріт, і віддав на правий край штрафного майданчика на Кенийза. Андріан подав у центр карної зони на Яцкулинця. Сергій із дуже хорошої позиції метрів із десяти цілив у лівий кут. Дмитро не міг зреагувати, та на його щастя круглий полетів у сантиметрах поруч із стійкою.
 
Та незважаючи на всю фатальність подій на полі ще до перерви полянці все могли скоротити рахунок на 34-й хвилині, коли заробили право на штрафний по центру, метрах у двадцяти від воріт. Шелельо пробив низом в район правого краю стінки й м’яч, рикошетом від крайнього там Чутори, полетів під праву стійку воріт. Та Ерфан вчасно змістився й у падінні накрив цей постріл, залишивши переможний щит на час перерви в руках своєї команди.
 
Другий тайм пройшов у більш в’язкій боротьбі, яку перш за все нав’язали господарі, що прагнули камбеку та спромоглись на суттєвий спротив. Уже на 38-й хвилині вони, за наслідками атаки правим флангом, були зобов’язані встановлювати одиничку на табло. На її завершенні Бочко прострілив лівіше, на лінію воротарського майданчика, на Кулю. Дмитро був готовий із вбивчої позиції, метрів із чотирьох, засмутити майже безсилого в цьому епізоді Ерфана. Однак, Віталія підстрахував Віщак, який виніс м’яч буквально з ударної ноги від полянського стрілка й у пожежному режимі спрямував його за ворота. Через сім хвилин Сокирко намагався, на фініші атаки полянців по центру, двічі сильно пробивати. Перший постріл метрів із десяти заблокував Кутняк, а під наступну гармату Вадима уже з вбивчої позиції, метрів із п’яти, самовіддано кинувся Дербак і врятував свій колектив від вірного голу.
 
Середина та завершення тайму пройшла в більш спокійному руслі. Гості вже не суттєво прагнули до більшого рахунку, а господарі були поза функціональними можливостями щось змінити. Усе ж певне пожвавлення внесли свіжі сили Гоздога та Нодя, які надихнули партнерів на найгострішу атаку гостей другого тайму, яка сталась лівим флангом, на 59-й хвилині. Марк активно допоміг, а Ерік завершив цей наступ ударом у ближній кут. Молнар зумів парирувати цей складний постріл, дозволивши своєму колективу уникнути долі дорослого складу «Поляни». Через дві хвилини Микулюк із середньої дистанції влучив у правий кут. Дмитро знову впевнено зіграв у рамці воріт, залишивши трійку в графі забитих для гостей у мріях.
 
Спочивати на лаврах переможця підопічним Юрія Чонки не доводиться, бо вже за тиждень на них очікує головний поєдинок сезону на рідній «Юності» проти нестримної міцної «Бужори», де навіть нічия буде досить почесною, а перемога озолотить Виноградів уже вдруге поспіль. Полянцям буде дуже нелегко реабілітуватись у останньому турі, бо поїдуть у гості до наразі кращої гірської команди Закарпаття в Рахів, де навіть програти не більше, ніж в один гол буде досить достойно, а набрані залікові бали в тій грі змусять фанів зі Свалявщини повірити в футбольне майбутнє свого краю.
 
 
Арбітр – Володимир Кочетов
Асистенти – Василь Федак та Сергій Українець
4-й арбітр – Сергій Дребужан
 
22 жовтня, с. Поляна, головна арена Полянської ОТГ, ясно, 150 глядачів
 
«Поляна» U17 – «Севлюш» U17 Виноградів – 0:2
 
Голи: Кенийз, 16, Орос, 24.
 
«Поляна»: Дмитро Молнар, Мирослав Сичик, Максим Бочко, Павло Шелельо, Ігор Цоліган, Юрій Чечур, Вадим Стеблей, Михайло Русин, Владислав Роман, Дмитро Куля, Вадим Сокирко.
Запасні: Володимир Стегура, Мирослав Молнар, Дмитро Білей, Валентин Туряниця.
тренер – Сергій Зозуля.
 
«Севлюш» U 17: Віталій Ерфан, Валентин Віщак, Сергій Кутняк (Євген Васильняк, 70 + 1), Іван Микулюк, Сергій Яцкулинець, Андрій Дербак, Роман Орос, Михайло Чутора, Віталій Козаченко, Володимир Левчук (Марк Гоздог, 57), Андріан Кенийз.
Запасні: Руслан Шуба, Едгар Олашин, Петро Продан, Ерік Нодь.
тренери – Петро Котубей та Юрій Чонка.
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
ФОТОРЕПОРТАЖ з матчу дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 945 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: