Головна » Усі публікації » Чемпіонат районів » Зимова першість Іршавського району. 5-6 тури
12:37
Зимова першість Іршавського району. 5-6 тури
Відбулись завершальні матчі групового етапу Відкритої зимової першості Іршавщини з футболу.

Зимова першість Іршавського району. 5-6 тури Публікуємо турнірну сітку плей-оф Відкритої зимової першості Іршавського району – 2016 разом з поясненнями, щодо визначення поєдинків кожного з раундів плей-оф.

При написанні положення цьогорічної зимової першості треба було враховувати непарну кількість груп і відповідно передбачити нерівну кількість команд з кожної підгрупи, що вийдуть в чвертьфінальний раунд. З цією метою, а також заради підвищення змагальної мотивації (тобто якщо навіть котрась з команд забезпечить достроково першу сходинку в підгрупі у неї залишалася турнірна мотивація для здобуття вищого рейтингу, ніж у лідерів інших підгруп) було вирішено формувати турнірну сітку фінальної частини змагань не шляхом жеребкування, а за рейтинговим принципом – чим вищі показники здобула команда в груповому тим вищі шанси у неї отримати слабшого суперника в плей-оф. Така двохконтурна система турнірної боротьби є більш справедливою, ніж жеребкування та повинна зменшити кількість матчів, що не мають турнірного значення, на груповому етапі.

Отже згідно результатів групового турніру перші три місця посіву отримали троє переможців, у наступному порядку:









Примітка: з показників команди ФК “Бронька” віднято результат матчу проти команди ФК “Малий Раковець”, що зайняла останнє місце в групі “В”.

Далі аналогічним чином визначаємо рейтинг “срібних” призерів групового раунду:









Примітка: з показників команди “Будівельник” Приборжавське віднято результат матчу проти команди ФК “Малий Раковець”, що зайняла останнє місце в групі “В”.

Як бачимо міжгруповий контур турнірної боротьби виявився чи не цікавішим за “внутрішні розборки”: рейтинг лідерів груп визначився лише за різницею забитих-пропущених, а приборжавський “Будівельник” отримав 4-ий номер посіву тільки завдяки більшій кількості забитих м’ячів, ніж у ФК “Великі Ком’яти”. Двоє “бронзових” чвертьфіналістів також визначилися в драматичній боротьбі:










Примітка: з показників команди “Боржава” Довге віднято результат матчу проти команди ФК “Малий Раковець”, що зайняла останнє місце в групі “В”.

Після визначення рейтингового посіву приступаємо до формування чвертьфінальних пар згідно порядку, визначеному у Положенні: спочатку йде зустріч першого номера рейтингу (ФК “Доробратово”) проти останнього номера рейтингу (“Боржава” Довге). Далі друга команда рейтингу (“Шахтар” Ільниця) має зустрічатися з сьомим номером посіву (ФК “Заріччя”), однак у Положенні є зауваження, що команди, які грали в одній групі не можуть зустрітися в чвертьфінальному раунді, тому переможець групи “Б” отримує в суперники наступну за рейтингом команду (ФК “Арданово”). ФК “Заріччя” ж протистоятиме третьому номеру посіву (ФК “Бронька”). Останню чвертьфінальну пару складуть четверта (“Будівельник” Приборжавське) та п’ята (ФК “Великі Ком’яти) команди рейтингу.

Перевага рейтингу, здобутого за результатами групового раунду, зберігається і на наступних стадіях плей-оф: тобто дві кращі команди рейтингу можуть зустрітися лише в фінальному поєдинку (або, в разі невдачі обох, у матчі за третє місце).

Місце проведення фінальної частини Зимової першості Іршавщини – 2016 буде визначено цього тижня на засіданні виконавчого комітету районної федерації футболу.










Категорія: Чемпіонат районів | Переглядів: 1226 | Додав: lobda | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: