Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » Зимова практика. "Говерла" Ужгород
20:54
Зимова практика. "Говерла" Ужгород
UA‑Футбол підводить підсумки зимової роботи та аналізує, з чим починають новий футбольний рік команди з підвалин турнірної таблиці.

UA‑Футбол підводить підсумки зимової роботи та аналізує, з чим починають новий футбольний рік команди з підвалин турнірної таблиці.

Головним питанням відносно "Говерли" в цей зимовий антракт було питання не кадрової комплектації, яке в аспекті ужгородської команди актуальне завжди, а питання фінансового становища клубу. Ужгородці закінчували першу частину змагання з заборгованістю, тож ходили розмови, що на весняний старт закарпатці, взагалі, можуть не вийти.

Але то песимістичні прогнози. В Ужгороді не спростовують факт фінансових проблем, але вірять і сподіваються на краще. Прикро для В’ячеслава Грозного те, що негаразди з фінансуванням є корінням інших проблем: "Говерлі" загрожує зняття очок в турнірній таблиці, суттєво урізався бюджет клубу і відбулася чергова кадрова мініреволюція (куди ж без неї). Відносно зняття очок питання ще відкрите, оскільки юридичні тонкості дають змогу ужгородцям опротестувати рішення КДК і за час протесту таки погасити заборгованість. Стосовно урізання бюджету – то про це говорив сам В’ячеслав Грозний, запевняючи, що керівництво клубу більше кормить команду обіцянками, аніж реально виплачує борги. Футболістам наполовину зменшили заробітну платню – то теж факт. В часи важкого економічного стану цілої країни таке рішення Шуфрича зрозуміти можна. Але з іншого боку, перед тим як корегувати цифри у зарплатній відомості, потрібно погасити заборгованість за раніше виконану роботу.

Найважливіше, мабуть, те, що "Говерла" взимку провела повноцінні збори і знайшла заміну тим гравцям, котрі покинули команду. Незважаючи на плачевний стан матеріально-технічної бази клубу, в плані комплектації "Говерлі" є з чим заступати у весну. Закарпатці вийшли з відпустки 14-го січня і саме в той день почали підготовку до весняної частини турніру. Традиційно пройшовши медогляд і передсезонні тести, ужгородці провели два збори в Туреччині, які тривали більше місяця. Тут "Говерла" провела майже десять контрольних матчів, випробувавши новачків та нові ігрові схеми.

Із чотирьох січневих поєдинків "Говерла" виграла тільки один – проти грузинської "Чихури". Один матч ужгородці звели до нічиєї, а два інші програли. Цікаво, що в цих чотирьох поєдинках ужгородці відзначилися п’ять разів. Це 1.25 голів за гру. В першій же частині чемпіонату "Говерла" забивала по 0.64 голів за матч.


А от у лютому "Говерла" відзначилася міцним наче стіна захистом. У п’ятьох поєдинках ужгородці пропустили тільки один гол (а забили п’ять). Така гра команди радувала око В’ячеслава Грозного, хоча наставник і розумів, що успіх в контрольних матчах не гарантує вдалого виступу в матчах офіційних.

Класно себе проявили на зборах признані лідери "Говерли": з десяти командних голів сім (в сумі) на рахунку Фещука та Шацьких. Ще по голу забили Сергій Люлька, Віталій Каверін та тоді ще потенційний новачок Дмитро Кравченко.

Комплектація команди – то болюче питання для В’ячеслава Грозного. Лучан Бурдужан, Владислав Павленко, Руслан Степанюк були не задоволені своїм становищем в команді і вирішили змінити прописку. Ці втрати, втім, не назвеш надто суттєвими, а от втрата Максима Коваля, котрий повернувся до київського "Динамо", - то відчутний удар по конкурентоспроможності "Говерли".

На заміну тим, хто не бачив свого майбутнього в Ужгороді, прийшли В’ячеслав Лухтанов (в оренду із "Динамо"-2), Валерій Гришин (в оренду із "Шахтаря"), Лоренцо Шуніч (за котрим начебто слідкують скаути самого "Челсі"). А от Артем Бесєдін і Євген Чумак, котрі проходили з ужгородцями збір, повернулися до розташування "Динамо". Планують пов’язати свою долю з "Говерлою" Віталій Федорів та Ігор Коротецький. Так само працює з командою В’ячеслав Акімов. Контракти з цими футболістами ще не підписані, але, за словами наставника ужгородської команди, робота в цьому напрямку ведеться плідно.

Важливо для ужгородців те, що вдалося продовжити співпрацю з Люлькою, Мякушком, Глушицьким та Сержом Акакпо. Останній мав твердий намір покинути "Говерлу", але спільними зусиллями тоголезця вмовили до кінця сезону дограти за закарпатську команду.


"Говерла" випереджає зону вильоту на шість очок і має непогані шанси продовжити своє перебування в еліті українського футболу. Ужгородська команда ситуативно перетворилася на такий собі трамплін, на "обкаточний" майданчик для молодих, недосвідчених футболістів. Такі колективи в українському футболі теж потрібні, але хотілося б, звісно, щоб дітище сім'ї Шуфричів випромінювало більше самобутності.


Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 583 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: