Головна » Усі публікації » на Закарпатті » "Зінедін" та "Минай" побували у гостях у "Ференцвароша" (ФОТО)
16:33
"Зінедін" та "Минай" побували у гостях у "Ференцвароша" (ФОТО)
Ужгородські дитячі команди здійснили візит до іменитого угорського клубу.

Місяцем раніше, 29 – 30 вересня, у Берегові на стадіоні «Дружба» відбувся міжнародний дитячо-юнацький футбольний турнір «Kocsis 90 Kupa», метою якого було вшанування пам’яті та з нагоди дня народження Шандора Кочіша – видатного футболіста, нападника ФК «Барселона». Переможцями того турніру стала команда ДЮФШ Зінедін, а срібними призерами – ФК Минай.

Саме ці дві команди отримали можливість від організаторів турніру поїхати у Будапешт у гості до Ференцварошу і зіграти там спаринги з однолітками Ференцварошу та Барселони.

Вся поїздка була за кошти приймаючої сторони, тож два ужгородські клуби у неділю ранком вирушили у Будапешт, де їх чекала цікава програма та імениті футбольні постаті.  

Першою зупинкою була «Групама Арена» - домашній стадіоні чемпіонів Угорщини, де за декілька днів відбудеться поєдинок Ліги Європи. Юним закарпатським футболістам провели екскурсію стадіоном: показали роздягальню господарів, куди входять і масажний кабінет, зал із штучним покриттям для тренувань і т.д. Це чудова мотивація для юних талантів повернутися сюди, але вже в якості професійного футболіста. Далі був вихід безпосередньо до поля. Над трибунами було помічено український стяг, що символізує успішну роботу українських тренера та гравців у клубі. 

І найбільше захоплення у хлопців викликав музей клубу – це декілька залів із численними кубками, нагородами, призами, атрибутикою, формою різних часів, окремі стели відомих гравців, серед яких і українця Ігоря Ніченко, який ставав кращим бомбардиром чемпіонату в сезоні 1996/97.

Далі був переїзд на футбольну базу Ференцвароша, де гостей із Закарпаття очікував обід. За цим команди відправились до роздягалень готуватися до старту міні-турніру «Kocsis 90 Kupa». Поєдинки проходили на штучному полі, поряд з яким було ще декілька великих трав’яних полів з трибунами. На наших матчах трибуни були заповнені ужгородськими вболівальниками.

Щодо самих ігор, то результати наступні: 

Ференцварош – Зінедін 1:0
Барселона – Минай 4:0
Зінедін – Барселона 2:2
Ференцварош – Минай 1:0
Зінедін – Минай 3:0
Ференцварош – Барселона 1:3


У перерві між матчами зінедінівці та минайці мали змогу сфотографуватися з легендарним гравцем та тренером Сергієм Ребровим, відомим футбольним агентом та функціонером родом із Закарпаття Шандором Варгою та одним із лідерів Ференцвароша мукачівцем Ігорем Харатіним.

Після завершення цього міні-турніру організатори провели нагородження, відзначивши насамперед, що вони не розподіляли по місцям команди, а всім вручать золоті медалі та подарунки. Нагороджували футболістів та тренерів угорський консул в Барселоні Барнабаш Ковач, угорський корнсул в Берегові Ференц Кулчар, директор академії Ференцвароша Ласло Прукнер, гравець Ференцвароша Ігор Харатін, відомий футбольний агент Шандор Варга, один із спонсорів заходу Тібор Біро та один із організаторів турніру Олександр Чегіль.
Тарас Галушка
ФОТОРЕПОРТАЖ від Lobda та Fradi дивіться на офіційній сторінці Фейсбук.
 
Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 941 | Додав: lobda | Рейтинг: 4.2/5
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: