Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » "Зірочку" схопили – хід сповільнили
21:23
"Зірочку" схопили – хід сповільнили
Про те, як нелегко побачити навіть найяскравіше небесне світило серед «карпатівських пралісів», переконали на Мукачівщині ...

Особливістю даних колективів було те, що минулий сезон вони провели в районних змаганнях. Та якщо «Карпатам» було складно претендувати на вершину Мукачівських змагань, то «Зірка» практично здобули на Ужгородщині максимум, а після ще й стали переможцем Ліги чемпіонів Закарпаття. А враховуючи результати стартових турів сучасних змагань буде не важко здогадатись про те, кого вважали фаворитом цього протистояння. 

Утім, побратими з Іванівців кілька тижнів тому показали «землячам коропам» як треба опановувати «ультрафіолетові лінцівські промені». Звичайно подібних «захисних та атакувальних окулярів», які мають підопічні Герца у «зелено-білих» у Лалові не було. Господарі були змушені компенсувати від’ємні показники в класі самовіддачею. У першому таймі вона була просто неймовірною й якби скласти до купи усе те – потрібне й зайве, що до перерви набігали місцеві, то вийшов би як мінімум шлях із Лалова до Лінців. Гості ж навпаки досить довго не утрудняли себе зайвими рухами й ніби були впевнені, що так і буде досить для успіху в цей день.

Із перших хвилин гості взяли на озброєння короткий та середній пас, за рахунок чого переважали у володінні м’ячем, та спочатку в них добре виходило тільки в центрі поля й аж ніяк поблизу карної зони суперника. А «Карпати» намагалися загострювати ситуацію через подачі та простріли з флангів, через які найчастіше шукали попереду Дурдинця. Однак центральні захисники та опорники «Зірки» тримали Олександра в таких лещатах, що він був змушений усе частіше відходити назад у пошуках м’яча.    

На 8-й хвилині хорошим пасом від центрального кола партнери знайшли попереду Обдирка, та Гарагонич випередив Євгена. Утім, господарі виявились ще тими реваншистами, бо щоразу намагались відповідати «баш-на-баш». Так сталось і тоді, коли вихрем помчали вперед по центру зі зміщенням уліво. На завершенні цього оптимістичного променаду Лазар коротко й трохи вперед і правіше віддав на Ороса, а капітан «Карпат» вколотив м’яч у лівий верхній кут. Лагоцький навіть не зрозумів що й до чого і хоча підняв руку в напрямку, та було пізно – 1:0. 

Після цього господарі трохи активізувались й вирівняли володіння м’ячем, та суперник все ж продовжував змушувати суттєво працювати центр захисту господарів. Досить загрозливо виглядали й кілька якісних викидань в ісландському стилі з аутів від Коштури в карну зону. Після одного з таких «аут-штрафів» головою пробив один із Лукачин, та невлучно. Сисенко у відповідь пробив метрів із тридцяти п’яти, та вийшло лівіше від брами. Аналогічно вліво стріляли метрів з двадцяти восьми та двадцяти Коштура та Ходаковський. Та найкращий шанс був на 25-ій хвилині, коли на завершенні атаки по центру за участю Муранського, Коштури, Обдирка та Федьо, останній із цього квартету влучив у правий кут. Й хоча Девід не зміг парирувати, та на його боці була фортуна у вигляді стійки, від якої зрикошетило за ворота. Кілька прострілів зліва від Ходаковського змусили суперників докладати надзвичайних зусиль. 

А одного разу Віталій на 36-й хвилині сам прорвався в штрафний майданчик і прицільно бив і м’яч рикошетом відлетів на щастя господарів на кутовий. Чоря продемонстрував дриблінг в боротьбі з кількома суперниками, та далі Анатолій Лукачина із Коштурою зуміли зупинити прохід Романа. Атаку по центру зі зміщенням до правого краю штрафного майданчика метрів із восьми завершив Обдирко, та заблокували. На 41-ій хвилині швидка контратака від господарів по центру. Орос віддав на Лазаря, який обіграв десь трьох супереників і метрів з чотирнадцяти влучив під поперечину. Лагоцький кулаками перевів на кутовий, зберігши надію для «Зірки». 

Зі старту другого тайму гравці з Лінців ще більше переважали суперника з володіння мячем. Федьо прострілив із правого флангу у центр штрафного майданчика, та Іванчо вже в момент власного падіння виніс м’яч. 
Олашинець мав чудовий шанс зрівняти, та Сисенко чудово поборовся проти нього. Далі Коштура зробив перехоплення на своїй половині, віддав на Ходаковського, та далі їх партнеру не дали завершити все метрів із восьми. Турецький зробив відбір у 45-ти метрах від воріт, пройшов уперед метрів десять і пробив поруч із правою стійкою. Та в одній із наступних атакувальних дій, якій передували справжні бої за м’яч у центрі поля, Муранський віддав на правий край штрафного майданчика на Олашинця. Василь майстерно вколотив м’яч під дальню стійку – 1:1.

Лукачина подав із кутового з правого флангу, а Турецький головою пробив над поперечиною. На 80-й хвилині йому ж дали пройти і ще краще пробити метрів із двадцяти п’яти під ліву стійку. Гарагонич у падінні відбив цей постріл Владислава, виконавши кращий сейв і далі рикошетом від його рук полетіло повз стійку. Через дві хвилини Олександр Лукачина змістився зліва в центр, отримав там пас і влучно пробив. Гарагонич відбив і зразу забрав. Поміж усім цим Лагоцький кілька разів добре відпрацював у рамці і на виході, не давши господарям реалізувати потенційну небезпеку за наслідками добрих індивідувальних дій окремих виконавців.

              
Арбітр – Ігор Гарлач
Асистенти – Сергій Рущак та Юрій Шимон
Делегат ФФЗ – Іван Кампов

26 вересня, с. Верхній Коропець, хмарно, + 14 градусів

«Карпати» Верхній Коропець – «Зірка» Лінці – 1:1 (1:0)

Голи: Орос, 9 – Олашинець, 78.

«Карпати»: Девід Гарагонич, Михайло Дрогобецький, Валерій Воробйов, Олександр Дурдинець, Юрій Бубряк, Сергій Орос (Іван Ярема, 80), Глеб Ільїн (Микола Обицьки, 55), Роман Чоря, Василь Лазар (Василь Шелельо, 68), Сергій Сисенко, Валерій Іванчо
Запасні: Віталій Попович, Віктор Рішко, Олександр Ярема, Владислав Чоря
тренер – Володимир Химич

«Зірка»: Анатолій Лагоцький, Юрій Федьо (Василь Олашинець,55) Євген Обдирко (Василь Рущак,60), Юрій Чульба (Роман Савко, 70), Микола Муранський, Анатолій Лукачина, Владислав Турецький, Олександр Лукачина, Віталій Ходаковський, Юрій Коштура, Віталій Фенцик (Ростислав Фрінцко, 81)
тренер – Ярослав Рущак
Євген СВИЩО для «Lobda.at.ua»
Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 640 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: