Головна » Усі публікації » на Закарпатті » Змагання ДЮФШ Закарпаття
21:44
Змагання ДЮФШ Закарпаття
На цих вихідних пройшли міжзональні змагання спортивних шкіл Закарпатської області.

На цих вихідних пройшли міжзональні змагання спортивних шкіл Закарпатської області.

Пропонуємо Вашій увазі невеличкі огляди двох поєдинків фінальних змагань між дитячо-юнацькими футбольними школами у віковій категорії 2003-2004 років народження. Обидва поєдинки відбулисьна стадіоні в селі Сільце в неділю 16 листопада, де за їх перебігом спостерігало близько сотні глядачів.


«Ужгород» – «Мукачево» – 2:2 (1:1)

Голи: Максим Лютнянський, 4, 25 – Крістіан Бако, 12, 17.

Гра пройшла на зустрічних курсах і з типовим запалом для таких вікових груп. Спочатку невеличкою перевагою володіли ужгородці, які сповна скористались цим. Мукачівці були змушені застосовувати дрібний фол. Під час одного з таких порушень до м’яча підійшов головна ударна сила клубу з областного центру – Лютнянський, який спрямував круглого в кут – 1:0.

Мукачівці змогли перехопити ініціативу, та ужгородські захисники вміло перекусували просування до свого карного майданчика. Під час однієї з атак парубків з міста над Латорицею, кращий у їх складі Бако наважився на удар з далекої відстані. Мяч потрапив під поперечину. Воротар виставив на його шляху кулаки, та круглий зрикошетив у кут, підсумувавши першу пятнадцятихвилинку – 1:1.

Другий тайм розпочався з того, що Лютнянський побачив, що воротар трохи вийшов, й з центрального кола першим дотиком спрямував м’яч під поперечину. Арбітр не зарахував це взяття воріт. Тайм пройшов за майже паритету з володіння м’ячем. При цьому, ужгородці завдали на один удар більше і значно перевершили своїх однолітків у влучності – 75 % проти 33.3 %. Та більшість із них відбулись з причини того, що вони, після стартового натиску суперника, поступались у рахунку. Одну з атак лівим флангом влучним пострілом завершив Бако. Після цього за інерцією ще кілька хвилин ініціативою володіли мукачівці, та далі вони повністю віддали центр поля і виставили захисні мури, в розрахунку на контратаки.

Таланти «Ужгорода» таки змогли використати один зі своїх численних стандартів, коли Лютнянський з середньої дистанції пробив точно в праву дев’ятку над рукавичками воротаря, який зміщувався до стійки – 2:2. Останні п’ять хвилин пройшли в більш рівній боротьбі, та м’ячів уболівальники більше не побачили.


«Сільце» – «Рахів» – 2:1

Голи: Богдан Тимченко, 13, Іван Глушко, 17 – Максим Рус, 15.

Перший тайм пройшов за відчутної територіальної переваги сілецьких талантів, які більше ніж у два рази перевершили опонентів за ударами. Водночас із влучністю справи були кращі у рахівців – 66.6 % проти 28.6 % у суперника. Найважчими для горян були стартові дві хвилини, коли вони навіть не переходили центр поля. Було помітно, що місцеві краще грають у пас. Суперник намагався компенсувати цей недолік індивідуальним дриблінгом. Першого удару рахівці завдали аж на 8-й хвилині.

Гравці «Сільця», які знайшли шпарину в центрі захисту суперника, втратили реальну нагоду відзначитись на 10-й хвилині, коли вивели на ударну позицію одного зі своїх партнерів. Та той навіть не пробив. Через кілька хвилин м’яч все ж влетів у сітку, коли атаку по центру влучним ударом завершив Тарас Глеба. Воротар продемострував чудову реакцію і відбив, та на добивання першим встиг Тимченко і переправив м’яч у сітку – 1:0.

Таланти«Рахова» щедо перерви змогли відновити паритет. Атаку правим флангом зі зміщенням до центру чудовим дриблінгом завершив Рус. Воротар вийшов трохи вперед, та нападник черпачком перекинув спантеличеного стаража воріт «Сільця», підсумувавши рахунок першої пятнадцятихвилинки – 1:1.

Сергій Білан у перерві добре налаштував своїх підопічних. Спонукав їх до цього і нічийний рахунок та численні фани, серед якихн айпалкіше вболівали батьки та рідні. Як наслідок, у другому таймі суперник зосередився на відбитті атак. Чого тільки вартий факт, що за ударами місцеві перевершили своїх опонентів у девять разів. При цьому влучність знову була кращою у горян – 100 % проти 33.3 % у суперника. Рахівчани частенько фолили. Один зі стандартів використав захисник Глушко, який влучиву праву дев’ятку – 2:1.

Через три хвилини «Сільце» могло збільшити свою перевагу, коли той же Глушко гарматним пострілом з далекої відстані влучив у лівий кут, та воротар «Рахова» продемонстрував блискучу реакцію. Надалі подібних можливостей змінити рахунок у жодної з команд не було. Добре грали захисні ланки, які зберегли мінімальну перевагу для підопічних Сергія Білана.

Євген СВИЩО для Lobda.at.ua

Категорія: на Закарпатті | Переглядів: 748 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: