Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Золтан Сільваші: "Хочемо, щоб ФК «Мункач» став «кузнею» футбольних талантів"
16:50
Золтан Сільваші: "Хочемо, щоб ФК «Мункач» став «кузнею» футбольних талантів"
Пропонуємо вашій увазі інтерв'ю з головним керманичем ФК "Мункач".

Золтан Сільваші: Мукачево здавна славилося своєю футбольною історією. Нині ж на різних рівнях мукачівську футбольну школу якісно презентує  футбольний клуб «Мункач» (колишній ДЮФК «Мукачево»). Про завдання перед командами клубу, його ребрендингом та кадрові ротації складів з очільником тренерського штабу та співзасновником «Мункача» Золтаном Сільваші.

- Золтане Йосиповичу, сезон вже розпочався, тож які цілі ставите перед командами вашого клубу у чемпіонаті області, обласній дитячо-юнацькій футбольній лізі та ДЮФЛУ в вищій лізі?

- У змаганнях ДЮФЛ Закарпаття націлюємося потрапити до призової трійки, а ще краще, якщо зможемо стати переможцями. В змаганнях чемпіонату краю вищої ліги наше мета – потрапити до чільної п’ятірки. Наша головна ціль – не боротися за титули, а виховати висококласних гравців, щоб дати їм можливість через подібні матчі торувати собі шлях у професійний футбол. Щодо виступів наших команд у вищій лізі ДЮФЛУ, то нині для нас головним питанням – є збереження «прописки» в еліті найкращих дитячих команд країни.  Гадаю, що втриматися в цьому сезоні нам буде ще складніше, ніж це було торік, коли ми лише розпочали свої виступи на цьому рівні.

- В порівнянні з минулим сезоном чемпіонату Закарпаття чи відбулася  кадрова ротація в основному складі команди?

- Навіть, якщо порівнювати склад команди в зимовій першості, з нинішнім, то зміни суттєві. До ФК «Мункач» повернулися Сергій Кундрик, Євген Русин, Іван Качур ще ряд футболістів. Тим не менш, найбільш проблемною ланкою для команди залишається зона атаки – нам досі бракує забивних нападників.

- З чим пов’язана зміна назви клубу з ДЮФК «Мукачево» на  ФК «Мункач»?

- В першу чергу це пов’язано з появою нових меценатів  з Угорщини. Дуже сподіваємося, що з приходом угорських інвесторів вже в найближчій перспективі  в кращий бік змінюватиметься й інфраструктура клубу – будівництво нових стадіонів. Нині разом з нашими угорськими кураторами  розробляємо плани підготовки, готуємо відповідні  методики тренувального процесу.

- Не так давно ваші дитячі команди в вищій лізі ДЮФЛУ виступали під брендом ФК «Говерла», чи підтримуєте зв’язок з ужгородським клубом і нині?

- Звісно, контакти підтримуємо. Багато наших вихованців виступають у лавах молодіжних команд  «Говерли». Але в цьому році «Говерла» через заборону не може заявляти футболістів, та й відверто, співпраця з власником ужгородського клубу бажала б бути кращою,  тому наші орієнтири змінилися.

- Цікаво, а нові інвестори вже окреслили свої цілі перед вами?

- Звісно, пріоритет надаватиметься розвитку дитячо-юнацького футболу, щоб у перспективі  ФК «Мункач» став своєрідною «кузнею  футбольних талантів», якими так славилося в минулому Закарпаття. Вже нині задля обміну досвідом як тренери, так і гравці посилено відвідують курси угорської мови. 
 
Розмову записав Роман СЕНИШИН
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 2240 | Додав: lobda | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: