Головна » Усі публікації » Чемпіонат України » "Зоря" дожимає "Говерлу"
00:15
"Зоря" дожимає "Говерлу"
Після "Дніпра" ужгородці поступаються і в Луганську.

Важливість звітного поєдинку для Зорі важко було переоцінити. За оцінками фахівців, луганчанам для того, щоб зайняти місце в першій шістці команд, в першу чергу необхідно було брати шість очок в найближчих двох турах (Говерла вдома та Севастополь на виїзді), тому що в останніх турах команді Юрія Вернидуба доведеться приймати вдома Шахтар і їхати в гості до Динамо.

Відзначимо, що стартовий склад Зорі сюрпризом не став. Трохи здивувало лише присутність в основі Білого, який діяв на позиції другого опорного півзахисника. Любенович розташувався під нападаючим, а Петряк залишився в запасі.

У Говерли виявилося набагато більше змін у порівнянні з попереднім матчем. Так в основі вийшли Бабенко (до речі, вихованець луганського футбол), Данді, Уоллас, Балафас, Ле Таллек, Степанюк, Трухін і Нікулае.

Відверто кажучи, перший тайм зустрічі вийшов нудним для глядачів. Гості особливо не йшли вперед і, здавалося, грали на нічию. Принаймні, моментів для взяття воріт суперника підопічні В'ячеслава Грозного не мали. Зоря теж грала практично не включаючи швидкості: без гострих моментів, без небезпечних ударів. У першій половині матчу запам'ятався лише шанс Данило, коли Бабенко невдало вибив м'яч. У цьому епізоді бразилець увійшов в штрафну, розгойдав Акакпо, але його удар в ближній кут ногою відбив голкіпер.

Зате в другому таймі луганчани помітно активізувалися. Мабуть, і наставник знайшов необхідні слова в перерві, і заміни (на полі з'явилися Малиновський і Петряк) зіграли свою роль.

Незважаючи на перевагу господарів поля, довгий час до результативних ударів справа не доходила. Занадто часто або останній пас не знаходив адресата, або захисники його перехоплювали. Можна сказати, Юрій Вернидуб пішов у ва - банк, випустивши на заміну Будковского замість Ярмаша.

Вирішальною стала заключна десятихвилинка матчу. Двічі поспіль Говерлу виручив Бабенко після ударів Данило і Болі. Але на 84-й хвилині воротар ужгородців не зумів врятувати команду.

Малиновський обіграв Степанюка та наважився на удар з 20-ти метрів у дальній кут. Бабенко сіпнувся в протилежний бік, і зреагувати по удару вже не встиг.

Таким чином, Зорі вдалося зламати оборону Говерли, і заробити найважливіші три очки. Варто згадати, що в доданий арбітром час міг поліпшити своє положення в списку бомбардирів Болі, але француз, вийшовши один на один, програв дуель Бабенку.

Ця перемога дозволяє луганчанам продовжувати боротьбу за шосте місце. Завтра Ворскла приймає Таврію. Отже протистояння команд Вернидуба і Сачко за потрапляння в Лігу Європи обіцяє інтригуючу кінцівку чемпіонату.

«Зоря» - «Говерла» - 1:0

Гол: Малиновський, 84

«Зоря»: Шевченко, Каменюка, Шуніч (Малиновський, 46), Вернидуб, Ярмаш (Будківський, 69), Грицай, Білий, Данило, Любеновіч (Петряк, 54), Хомченовський, Болю

«Говерла»: Бабенко, Люлька, Дандя, Акакпо, Уоллас, Балафас, Ле Таллек (Райчевіч, 83), Кочіш, Трухін, Степанюк, Нікулае

Попередження: Вернидуб, 48, Грицай, 59, Болю, 89 - Акакпо, 9, Балафас, 87, Фещук, 91

Категорія: Чемпіонат України | Переглядів: 574 | Додав: Лобда | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: