Головна » Усі публікації » Чемпіонат області » Підсумки 16-ого туру вищої ліги Закарпаття. Частина 1
18:25
Підсумки 16-ого туру вищої ліги Закарпаття. Частина 1
У неділю, 13 жовтня, відбулись матчі передостаннього 17 туру у вищій закарпатській лізі.

У неділю, 13 жовтня, відбулись матчі передостаннього 17 туру у вищій закарпатській лізі.

Господарі були дуже приязними до своїх супротивників, двічі програвши і тільки раз здолавши опонента.

Ще один двобій завершився несподіваною мировою, яка чи не найбільше вплинула на розстановку сил у лізі. Гостиннішими, ніж минулої неділі, місцеві клуби були тільки в 4-му та 14-му турах, коли віддали опонентам 9 очок.

«Боржава» Довге - «Метеор» Пістрялово – 1:2

«Метеор» вперше одягнув золото Закарпаття. У центральному матчі туру «Боржава» в Довгому приймала лідера «Метеор», який у цій грі міг достороково оформити чемпіонство. Для цього підопічним Івана Ковача було потрібно здобути перемогу з будь-яким рахунком. За іншого результату пістрялівці були б змушені битись, як мінімум, за нічию у завершальному домашньому матчі з «Поляною».

Довжанці в цьому році на своєму стадіоні виступають трохи гірше, ніж в минулому сезоні, чередуючи перемоги над виїзними середняками та аутсайдерами і поразки від міцніших колективів. Найціннішою була їх домашня звитяга над «Середнім» – 1:0, а найприкрішим став програш «Севлюшу» – 0:2. Як наслідок до чергового поєдинку вони підійшли з доробком у 10 очок з 21 можливого при загальній різниці голів – 7:9.

Пістрялівці на виїзді грають найкраще з усіх колективів вищої та першої ліг і здобули 16 пунктів з 21 можливого при різниці м’ячів – 21:9.Найпам’ятнішим для фанів «Метеора» був розгром у Новому Давидкові, де вони здолали місцевий клуб імені «Ференца Медвідя» – 5:1. Найгіршою їх грою було фіаско в Середньому від місцевого однойменного клубу – 0:3, яке перервало їх найбільшу у цьому сезоні, серед клубів обох ліг, одинадцятиматчеву безпрограшну серію. Після цієї невдачі «Метеор» по одному разу розгромив опонентів вдома та на виїзді. Перед черговою грою можливості клубів на успіх розцінювались як 40 на 60 % на користь гостей. Найреальнішим результатом мала бути перемога пістрялівців у 1-2 голи.

Щодо гри, то перший тайм для гостей був доволі напруженим, тому що на перерву команди пішли за нічийним рахунком – 0:0. А от у другому періоді, пістрялівці, все ж таки, змогли дотиснути суперника, як підсумок – 1:2.

Цією четвертою в сезоні мінімальною перемогою підопічні Івана Ковача реваншувались за поразку в фіналі Кубка Закарпаття 2013 року, випередивши «Поляну» в боротьбі за золоті медалі.

«Середнє» - «Петрово» - 0:0

Ще в одному цікавому поєдинку «Середнє» в рідних стінах приймало нову грозу авторитетів «Петрово». Середнянці є одним з трьох колективів, які на своєму полі не програють взагалі. Чого тільки варта згадана вище звитяга над «Метеором». Однак, поміж численних домашніх перемог були і два нічийні результати. Найприкрішою і ключовою в боротьбі за нагороди була домашня мирова з «Ф. Медвідя» – 0:0. До чергової гри підопічні Вадима Дьордя підійшли з домашнім доробком у 17 балів з 21 можливого при вражаючій різниці голів – 21:1.

Виїзний доробок петрівців набагато гірший – 7 очок із 21 можливого при жахливій різниці голів – 7:19. Однак, найгірший період у підопічних Олександра Розмана датується проміжком з 2 до 7 туру, коли в нього був інший підбір виконавців. Саме в цей відрізок часу клуб із Пийтерфолва зазнав двох нищівних фіаско в Новому Давидкові та Виноградові з загальним рахунком – 1:11. Починаючи з 8 туру «Петрово» здобуло дві звитяги в Хусті та Іршаві з загальним рахунком – 5:0, вибороло нічию в Довгому – 1:1 і поступилось тільки фаворитам у Пістрялові та Поляні з загальним рахунком – 0:7. Найреальнішим результатом недільної гри могла б стати мінімальна перемога «Середнього».

Гра, яка здивувала передусім результатом. Хоча, якщо чесно, то результат по грі. Реальних нагод для взяття воріт було не так вже й багато, а якщо й були, то тільки в «Середнього». Їх змарнували Кручаниця, Кемень та Бандурович.У цьому поєдинку було вилучення, але і це не допомогло господарям.

Цим локальним успіхом петрівці, як і в першому колі в рідних стінах, коли була зафіксована мирова – 0:0, створили головну сенсацію туру і припинили чотириматчеву домашнюю переможну серію опонентів. Приємним фактом для місцевих фанів може бути те, що «Середнє» продовжило свою безпрограшну серію до десяти матчів поспіль, що є найкращим діючим показником вищої ліги. Для «Петрова» ця нічия не має жодного турнірного значення. Щоб зберегти шанси на п’яту сходинку вони мали виграти в Середньому і сподіватись на втрату очок від «Севлюша».

Продоження підсумків 16-ого туру вищої ліги Закарпаття - читайте ТУТ.

Категорія: Чемпіонат області | Переглядів: 704 | Додав: Лобда | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: