Головна » Усі публікації » Інтерв'ю » Матвій Бобаль: "Мікроклімат у команді чудовий"
15:18
Матвій Бобаль: "Мікроклімат у команді чудовий"
Новачок футбольного клубу «Минай», досвідчений нападник Матвій Бобаль ділиться своїми думками щодо повернення до рідного краю.

Матвій Бобаль: Новачок футбольного клубу «Минай», досвідчений нападник Матвій Бобаль ділиться своїми думками щодо повернення до рідного краю, період адаптації у команді та процес тренувального збору напередодні старту другого кола у Чемпіонаті області.

Матвій Бобаль — футболіст клубу обласного чемпіонату «Минай». Вихованець закарпатської футбольної школи та Львівського спортінтернату. Тренер у дитячо-юнацькій школі — Михайло Іваниця. Дебютував у Чемпіонаті України у 15-ти річному віці у складі першолігового «Закарпаття» (Ужгород) у матчі проти СК «Миколаїв» (відзначився голом).

Перелік клубів за які виступав доволі чисельний: УФК Львів, СДЮСШОР-4 (Львів), Ковель-Волинь, Шахтар U17, Говерла U17, Закарпаття, Перечин, ЦСКА 2 (Київ), Таврія (Сімферополь), Кримтеплиця (Молодіжне, Крим), ІгроСервіс (Сімферополь), Говерла, Дачія (Кишинев, Молдова), Полтава, Миколаїв, Жемчужина (Ялта), Собранце (Словаччина), FNN (Ялта), ТСК (екс-Таврія), Бахчисарай.

Вік: 32 роки;

Досягнення: 

• Чемпіон Всесвітньої Універсіади 2009 року.
• Найкращий бомбардир першої ліги чемпіонату України (2): 2006/2007 (16 м'ячів) та 2007/2008 (23 м'ячі).

— У інтерв'ю ти неодноразово зізнавався, що бажаєш покинути півострів Крим та повернутися до рідного Закарпаття. Яким чином ти потрапив саме до ФК «Минай»? Хто був ініціатором переходу?

— Вийшло так, що я сказав хлопцям із Закарпаття про свій приїзд додому із Сімферополя. Мій хороший товариш Влад Микуляк розповів дещо про свою команду, умови, які тут створені для футболістів, амбіції клубу. Сказав, якщо маєш бажання приєднатися до колективу — всі тільки будуть раді такому підсиленню, і керівництво, і тренер. Якраз на той час наставником команди став Михайло Іваниця, мій дитячо-юнацький тренер. Однак до цього я також підтримував зв'язок з попереднім тренером Миколою Гібалюком. Ось такий ланцюжок подій і призвів до мого переходу у новий клуб.

— Як сприйняв повернення додому та перехід у нову команду ваш батько, в минулому іменитий футболіст?

— Сказав, щоб я сам приймав рішення. Наголосив, що головне, аби тобі було зручно та комфортно. Він, власне, ніколи сильно не втручався у мої справи. Тільки підказував.

— До команди з Минаю ти приєднався під час тренувального збору напередодні старту другої частини чемпіонату області. Виходить, вже близько 2-х тижнів перебуваєш у складі нового клубу. Які твої перші враження?

— Мені, звичайно, все подобається. Висока якість футбольних полів, на яких ми тренуємось, а також у «Камелоті», де грали товариський матч. Мікроклімат у команді чудовий. Є кілька старих приятелів, з новими гравцями познайомився. Я радий, що повернувся на Закарпаття.

— Останні два роки ситуація в Криму була доволі важкою. Що можеш сказати про цей період у житті?

— Там нічого особливо не змінилось, як на мене. Залишились всі росіяни і валюта перевелась у рублі. Просто було дуже незвично: Крим був для мене як рідний. Я там майже все життя прожив, виступаючи за різні команди. А тут, в один момент він став для мене чужим. Звичайно, неприємно, коли ставлення кримчан до України стало різко негативне. Я сумлінно дограв у Криму, виграли з «Бахчисараєм» Кубок і посіли третю позицію у чемпіонаті, а потім зібрав речі і поїхав, як і задумав.
Прес-служба ФК «Минай»
 
Категорія: Інтерв'ю | Переглядів: 1199 | Додав: lobda | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
الاسم *:
Email *:
كود *: